• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Bananen noten muffins


Bananen noten muffins

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde banaan noten muffins met verse pindapasta

Hmmm alleen de uitgebreide titel van de recept maakt al dat je er ontzettend veel trek in krijgt! Onze vaste blogger Nadiah ging aan de slag met de 'opdracht': een gezonde en lekkere variant van bananenbrood! 

Nadiah: sportsnuts vond het tijd voor weer een lekker recept, en daarbij nog een extra leuk idee. “Nadiah, als jij nou eens gezonde en lekkere cake gaat bakken en er een vlog van maakt”  Oke, voor alles moet een eerste keer zijn. Maar dat werd ook meteen de laatste keer. Bloggen, prima. Vloggen, no go voor mij!

Ik zal je niet vermoeien met wat er onder het oog van de camera mis ging. De cakejes zijn in elk geval super lekker geworden, dus hierbij het recept. Oh ja, en je hoeft er niet perse een cupcakevorm voor te gebruiken, maar ik vind het super handig en ook leuk om ze zo mee te geven aan de kinderen voor naar school of naar je werk : ) 

Ingredienten voor wel 12 bananen noten muffins:

  • 200 gram medjool dadels (zelf ontpitten)
  • 100 gram notenmix
  • 3 rijpe bananen (in stukken gebroken)
  • 125 gram volle kwark
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel kokosolie (of wat je in huis hebt zoals olijfolie/koolzaadolie)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 handje muesli
  • 1 pot Sports Nuts ambachtelijke pindapasta

En zo bereid je deze heerlijke bananen noten muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontpit de dadels en doe deze samen met de stukken banaan, kokosolie, kwark, eieren en vanille extract in de keukenmachine.
  3. Als het een vloeibaar mengsel is geworden voeg je het meel en bakpoeder toe, samen met de kruiden en chiazaad. Als ook dit goed gemengd is voeg je de noten toe en laat je het nog even meedraaien.
  4. Je bananen notenbeslag is nu klaar! Vul de cupcakevormpjes, strooi er wat muesli op, en bak ze in ongeveer 35 minuten gaar.

Als ze een beetje zijn afgekoeld, maar nog lekker warm zijn, doe er dan een theelepel van de verse pindapasta op en genieten maar!