• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gezonde appel-kaneel cake


Gezonde appel-kaneel cake

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde appel-kaneel cake

Wilt u een gezonde cake bakken zonder boter, tarwebloem en suiker?

U hoeft alleen maar deze drie ingrediënten te vervangen door kokosolie, havermeel, amandelmeel en appelmoes en voilá, een gezonde cake die nog lekker is ook!

Ingrediënten voor één gezonde cake

Bereidingswijze voor een gezonde appel-kaneel cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de ongezwavelde abrikozen in een kom en giet hier kokend water overheen. Laat zo even een tijdje staan.
  3. Schil de appels en snij 1 appel in kleine blokjes en de 2 andere in grove stukken. Doe de grove stukken in een pannetje met een klein laagje water en zet op het vuur. Breng het aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht totdat de appels moes zijn geworden.
  4. Doe de havermeel, amandelmeel, kokosolie en appelmoes in een kom en meng deze ingrediënten met de mixer tot een gladde massa.
  5. Scheid hierna de eiwitten van de eigelen en klop de eiwitten tot een luchtige schuimende massa. Meng dit ook bij het cakebeslag samen met de eigelen.
  6. Als de ongezwavelde abrikozen ondertussen zacht geworden zijn, snij je deze in kleine stukjes en doe je dit samen met de kleine blokjes appel ook bij het cakebeslag.
  7. Meng als laatst 3 theelepels kaneel en het snufje zout bij het beslag en doe het geheel in een ingevette (met kokosolie) cakevorm.
  8. Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven. Om te kijken of de cake gaar is prik je met een sateprikker in het dikste gedeelte van de cake. Als er geen deeg aan de prikker zit, is de cake klaar.
  9. Eet smakelijk!