Abrikozen, zuur

  • Tópkwaliteit
  • Heerlijk zachte zure abrikozen 
  • Natuurlijke bron van kalium
  • Bron van gezonde mineralen en vezels
  • Herkomst: Zuid-Afrika

De zure abrikoos verschilt van de zoete variant doordat deze (zoals de naam al aangeeft) een volledig andere smaak heeft. De zure abrikoos komt uit een ander grondgebied waardoor deze hele andere eigenschappen bevat. Zo is niet alleen de smaak anders, maar staat deze abrikoos vooral bekend om zijn grote hoeveelheid kalium. 

Gezonde kenmerken zure Abrikozen

Abrikozen en de bloeddruk

Doordat de grond waar de zure abrikozen groeien van nature zeer rijk is aan kalium, zitten de vruchten vol met dit mineraal. Veel mensen gebruiken de abrikozen dan ook om meer kalium binnen te krijgen. Kalium is namelijk goed voor de instandhouding van een normale bloeddruk. Het zorgt ervoor dat het bloeddruk verhogende effect van natrium wordt tegengewerkt. 

Langdurig vol met abrikozen

Naast het hoge kalium gehalte zijn ook deze gedroogde abrikozen net als de zoete abrikozen rijk aan vezels, beta-caroteen en mineralen als fosfor en magnesium. Fosfor en magnesium ondersteunen het metabolisme. De vezels in zure abrikozen stimuleren de darmwerking en zorgen voor een langdurig vol gevoel. Vezels zijn nodig voor onze darmen, omdat zij de darmwerking stimuleren. De vezels zorgen voor een langdurig vol gevoel, omdat zij de darminhoud meer volume geven. Zo zorgen abrikozen er dus voor dat we langer een vol gevoel hebben en dat we minder snel neigen naar 'slechte' tussendoortjes. 

Tips voor zure abrikozen

Zure abrikozen kunnen zo worden gegeten, maar kunnen ook kort geweekt worden. Zo worden ze wat zachter en kunnen de voedingsstoffen makkelijker worden opgenomen. Om optimaal de kalium op te nemen die zich in de abrikozen bevindt raden wij aan 3 tot 5 abrikozen een nachtje in het water te weken en deze de volgende morgen op een lege maag in te nemen. De abrikozen zijn na deze behandeling vrij van bacteriën en insecten. Het verlengt de houdbaarheid van de vrucht. Bovendien blijven ze mooi oranje van kleur. 

Tip: Als u liever van zoet houdt, probeer dan eens ook onze ongezwavelde abrikozen. Heerlijk zoet van smaak, en volledig puur. 

Oorsprong zure abrikozen

Onze zure abrikozen komen uit Zuid-Afrika. Doordat zij een andere ondergrond hebben, bevatten zij meer kalium dan de zoete versie. De smaak is ook een stuk zuurder dan de reguliere zoete abrikoos. 

Allergie informatie zure abrikozen

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, noten en gluten worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 784 kJ / 185 kcal
  • Eiwitten 4,1g
  • Koolhydraten 39,8g
  • waarvan suikers 38,8g
  • Vezels 3,7g
  • Vetten 0,2g
  • verzadigde vetten 0,1g
Mineralen
  • Zout 0,11g
Beoordelingen