• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 

Abrikozen

Weergegeven:
Sorteren op:

Gedroogde abrikozenNatuurlijke gedroogde Turkse abrikozen0% toegevoegde suikersBron van vezels &..

Nu vanaf:  
€ 2,95
Meer informatie 

Ongezwavelde abrikozenOngezwavelde abrikozen zijn 100% puur en naturelOngezwavelde abrikozen zijn he..

Nu vanaf:  
€ 2,50
Meer informatie 

Abrikozen, zuur Heerlijk zacht en friszuur van smaak Natuurlijke bron van kalium Bron van gezo..

Nu vanaf:  
€ 1,95
Meer informatie 

Biologische abrikozenBiologische zongedroogde abrikozen. Zonder toevoegingen. Afkomstig uit TurkijeD..

Nu vanaf:  
€ 3,25
Meer informatie 

Fruit flakes gedroogd fruitHeerlijke stukjes gedroogde  abrikozen en perzik. Zonder toegevoegde..

Nu vanaf:  
€ 2,82
Meer informatie 

Tutti fruttiLekker om te koken en te serveren als bijgerechtOf eet ze direct op zonder te wellen!Top..

Nu vanaf:  
€ 4,07
Meer informatie 

Gedroogde abrikozen stukjesKleine stukjes gedroogde abrikozen. Heerlijk om zo te eten, door de muesl..

Nu vanaf:  
€ 2,01
Meer informatie 
Abrikozen

Abrikozen

Gedroogde abrikozen waren een van de eerste soorten zuidvruchten, tegenwoordig gedroogd fruit genoemd, die in Nederland gegeten werden. Als snel waren ze favoriet. 


Soorten abrikozen en verschil tussen gezwavelde en ongezwavelde abrikozen

  • De 1e soort gedroogde abrikoos die gegeten werd was de mooi gekleurde oranje gedroogde abrikoos. Deze abrikozen kwamen en komen uit Turkije. Verse abrikozen hebben van nature een mooie oranje kleur. Nu veranderd dit op het moment dat je vers fruit oogst, want vers fruit is tenslotte maar beperkt houdbaar. Gedroogd fruit en dus ook gedroogde abrikozen zijn veel langer houdbaar doordat ze gedroogd zijn en dus geen of nauwelijks meer water van nature bevatten.

    Oranje gedroogde abrikozen zien er mooi uit en dit was en is ook nog steeds wat veel mensen kennen als gedroogde abrikozen soort. Om de oranje kleur van de abrikozen vast te houden worden deze abrikozen gezwaveld. Hierdoor behouden ze de kleur.


  • De 2e soort die tegenwoordig veel gegeten wordt, zeker onder bewust eters onder is is dezelfde type abrikoos maar dan ongezwaveld. Kortom deze abrikoos heeft de natuurlijke kleur die gedroogde abrikozen krijgen. Je kunt het een beetje vergelijken met bananen. Wanneer je bananen koopt zijn ze geel of groenig, naarmate je ze lang laat liggen worden ze steeds bruiner. Dit is een natuurlijk proces en maakt de gedroogde abrikozen juist lekker van smaak!


  • De 3e soort gedroogde abrikozen zijn de zure abrikozen of ook weleens in de volksmond genoemd: hoge bloeddruk abrikozen. Hiermee wordt bedoeld dat ze vaak gegeten worden door mensen die te maken hebben met een verhoogde bloeddruk. De reden hiervoor is dat zure abrikozen worden verbouwd op een grond die zeer rijk is aan kalium. Kalium het mineraal is dan ook sterk aanwezig in zure abrikozen. Hierdoor kunnen zure abrikozen helpen de bloeddruk helpen te verlagen. De familie Boer staat altijd klaar voor een praatje. Bel, mail of bezoek ze op de markt.