Boekweitmeel puur

Puur & volkoren

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Boekweitmeel

  • Scoort laag op de glychemische index
  • 100% volkoren boekweitmeel
  • Gezond en van nature glutenvrij*

Inhoud: 100% puur en natuurlijk boekweitmeel (volkoren)

3 redenen waarom boekweitmeel gezond is

Boekweit is een pseudograan en is eigenlijk een heel ouderwets product. Boekweitmeel is gemalen boekweitzaad en kan je ook tegenkomen als boekweitgrut of boekweitkorrels. Alle boekweitvarianten zijn makkelijk te bereiden en snel gaar en daarom geliefd om in producten als brood, pannekoeken etc te gebruiken.

  1. Boekweitmeel is van nature, doordat het geen echte graansoort is, glutenvrij. Dit maakt het bijzonder geschikt voor mensen die een glutenintolerantie hebben of als je voorstander bent van glutenvrij eten.
  2. Boekweitmeel bevat vergeleken met andere soorten granen een hoger eiwitgehalte. De eiwitstoffen oftewel aminozuren arginine en lysine zijn belangrijke bouwstoffen die in boekweit van nature aanwezig. De aminozuren helpen bij het herstel van (spier)weefsel en de aanmaak van lichaamseigen hormoonstoffen die nodig zijn voor gezonde spieren en het functioneren hiervan.
  3. Een ander voordeel van boekweitmeel is dat het een stuk lager scoort op de glychemische index. Kort gezegd: je suikerspiegel gaat er minder van schommelen en blijft na het eten van boekweitmeel een stuk stabieler. Voordeel hiervan is dat je minder last krijgt bij producten met een lage glychemische waarde van energie dips en minder snel honger ervaart nadat je gegeten hebt.

Boekweitmeel recept

Bent u opzoek naar een gezond en eiwitrijk recept op basis van boekweitmeel? Dan is deze boekweit wrap zeker het proberen waard, gezond, simpel en heerlijk van smaak!

Boekweitmeel gebruiken

Boekweitmeel kun je als vervanger van bijvoorbeeld gewoon tarwebloem vervangen voor in de pannekoeken, cakes, gezonde taarten of brood.

 

Allergie informatie

Bevat van nature geen gluten. Wordt wel verpakt in een omgeving waar gluten worden verwerkt.
Kan sporen bevatten van noten, pinda's, sesam, gluten.

Beoordelingen