Amandelgriesmeel
- Lekker 'ouderwetse' amandel griesmeelpudding
- Zónder vruchtjes
- De lekkerste griesmeelpudding maak je zelf!
- 250 gram is de hoeveelheid voor 1 liter melk
Ingrediënten: TARWEgriesmeel, suiker, AMANDELEN (5%), citroen (suiker, citroen, gemodificeerd aardappelzetmeel), verdikkingsmiddel E414, aroma, maltodextrine.
Amandelgriesmeel recept;
- Breng 1 liter (volle) of halfvolle melk langzaam aan de kook.
- Blijf roeren en voeg al roerend 250 gram amandelgriesmeel toe. Blijf roeren.
- Laat de griesmeel substantie 7 minuten zachtjes doorkoken en vergeet niet; blijven roeren.
- Wanneer de amandelgries en melk is ingedikt tot 1 stevige 'pudding' is deze klaar.
- Spoel nu de kom of vorm waar je de griesmeelpudding in wilt doen af met koud water en schep de griesmeel erin.
- Zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast om de amandelgriesmeelpudding op te laten stijven.
- Voila, een heerlijke zelfbereide griesmeel pudding met amandelsmaak!
- Top de bovenkant eventueel af met wat zoete jam en munt voor een extra feestelijke presentatie.
- Eetsmakelijk!
Bas Boer tip: komen er toch nadat de pudding gekookt en ingedikt is wat velletjes op de bovenkant? Top de pudding dan af met wat kristalsuiker.
- Ook zo dol op griesmeelpudding? Probeer dan ook eens onze heerlijke vruchtengriesmeel pudding met gekonfijte zachte vruchtjes.
Allergie informatie
Bevat GLUTEN. Kan sporen bevatten van PINDA'S, NOTEN.