Romige bloemkoolpuree met champignons

30 min
Romige bloemkoolpuree met champignons
We starten het nieuwe jaar met een gezonde twist dankzij deze romige bloemkoolpuree met champignons! Dit eenvoudige en voedzame recept zal zeker in de smaak vallen bij iedereen. De zijdezachte bloemkoolpuree wordt gecombineerd met de hartige smaak van gebakken champignons, wat resulteert in een heerlijke en gezonde creatie.

Dit recept is gemaakt door Selina van Keuken Geluk.
  1. Vul een stoompan voor de helft met water en plaats de bloemkool in het stoommandje samen met de teen knoflook. Stoom 10 minuten totdat de bloemkool zacht is.
  2. Doe de bloemkool in de hakmolen en voeg hier de lactosevrije roomkaas en amandelmelk aan toe. Mix de bloemkool tot een heerlijke puree en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd ondertussen de champignons en knoflook fijn. Pel en snijd de rode ui in schijfjes. Verhit in een koekenpan een scheutje kokosolie en bak  de champignons goudbruin. Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak nog samen voor 2 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden en balsamico toe en roer door elkaar.
  4. Schep de bloemkoolpureee op een bord en verdeel hierover het champignonmengsel
  5. Top af met de fijngesneden cranberries en walnoten! 

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,