Rode linzen biologisch

20 min koken

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Biologische rode linzen

  • 100% biologisch
  • Kooktijd van 20 minuten
  • Maak zelf heerlijke verse linzensoep
  • Bron van plantaardige eiwitten
  • Geschikt om vega burgers van te maken


Ingrediënten: rode linzen* 

= * biologische oorsprong.


Linzen gebruiken in soepen, curry's of als alternatief voor vlees

Linzen zijn peulvruchten die beken staan om de verscheidenheid aan voedingsstoffen. Zo zijn rode linzen niet alleen een bron van eiwitten en complexe koolhydraten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en energieafgifte, ze zijn ook een bron van ijzer en vezels!

Linzen kun je gebruiken als toevoegen wanneer je ze gekookt hebt aan een salade, in curry's of een lekkere saus voor over de rijst. Gebruik je linzen als toevoeging aan een gerecht? Dan gebruik je doorgaans 25 - 50 gram linzen. 

Wist je dat linzen ook als hoofdgerecht en in plaats van vis of vlees kunnen dienen? In dat geval gebruik je ongeveer 100 gram gekookte linzen. Zo krijg je toch je portie eiwitten, koolhydraten en vezels binnen. Voor een onweerstaanbaar lekkere vega burger gemaakt van rode linzen adviseren wij dit recept:


Rode linzenburger een lekkere vegetarische burger

Ingredienten:

  1. 1 kopje biologische rode linzen
  2. 1 uit fijn gehakt
  3. 2 teentjes knoflook fijngehakt
  4. Wortel geraspt
  5. 1/2 kopje havermout
  6. 1 theelepel paprikapoeder
  7. 1 theelepel komijnpoeder of ras el hanout
  8. Zout en/of peper naar smaak toevoegen
  9. Olijfolie bakken & braden om de burgers in te bakken


Bereidingswijze linzenburgers maken:

  • Spoel de rode linzen af onde rkoud water en kook ze vervolgens binnen 15-20 minuten gaar in kokend water. Giet af en laat de linzen uitlekken.
  • Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de geraspte wortel toe en bak een paar minuten mee tot het zacht is.
  • Doe de gekookte linzen in een kom en prak het tot een grove massa. Voeg nu de gebakken ui, knoflook, wortel en alle kruiden en havermout toe en meng alles goed door elkaar heen.
  • Maak nu van het linzenmengsel burgers van de gewenste grootte en dikte.
  • Voeg olijfolie toe in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de linzenburgers aan beide kanten goudbruin en knapperig. Dit zal binnen 4-5 minuten per kant het geval zijn.
  • Combineer met een lekkere salade met wat tomaat, komkommer of avocado en geniet van je zelfgemaakte linzenburgers!


Allergie informatie:

Bevat mogelijk GLUTEN.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1534 kJ / 362 kcal
  • Eiwitten 12,5 g
  • Koolhydraten 74 g
  • waarvan suikers 1 g
  • Vezels 4,5 g
  • Vetten 1 g
  • verzadigde vetten 0 g
Mineralen
  • Zout 0 g
  • Natrium 0 mg
Beoordelingen