Biologisch hennepzaad

100 puur en biologisch gepeld hennepzaad

gezonde vetzuren die goed zijn voor het goede cholesterol
bron van eiwitten en essentiële aminozuren


Gezonde voedingsstoffen 

Hennepzaad is een perfecte en gezonde natuurlijke bron van gezonde vetzuren, hoogwaardige plantaardige eiwitten en essentiele aminozuren. Het is bijna de enige in zijn soort die deze combinatie van voedingsstoffen bevat en perfect kan worden opgenomen door het menselijk lichaam. Doordat de samenstelling van de eiwitten in hennepzaad aardig overeen komen met die van het menselijk lichaam, kan je lichaam dit sneller verwerken.

Daarnaast zijn de aanwezige aminozuren in hennepzaad gezond en belangrijk aangezien dit noodzakelijke aminozuren zijn die wij als mens alleen uit voeding kunnen halen. Twee noodzakelijke aminozuren in hennepzaad zijn een must als je minder of weinig vlees eet en intensief sport, beweegt of het gewoon druk hebt. Deze aminozuren hebben namelijk een gunstige invloed op je spieropbouw en het behouden hiervan. Om deze reden eten dan ook veel sporters die actief trainen en leven graag hennepzaad als extra gezonde toevoeging aan een lunch of hoofdgerecht.

Hennepzaad gezonde vetten

Hennepzaad bevat gezonde vetten. De gezonde vetten in hennepzaad zijn meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze gezonde vetten hebben een positief effect op het goede cholesterol. Daarnaast hebben de gezonde vetten in hennepzaad ook een gunstige werking op het aanmaken van hormoonachtige stoffen die er aan bij dragen dat je lichaam voldoende hormoon aan blijft maken wanneer het nodig is. Voor sporters is dit heel belangrijk omdat je lichaam altijd een boost nodig heeft om te kunnen herstellen of om te kunnen groeien. Een ander effect van de gezonde vetten in hennepzaad is dat het hierdoor ook de darmwerking kan stimuleren.

Hennepzaad bewaren en tips

Neem 1 of 2 eetlepels hennepzaad en voeg dit toe aan je ontbijt, lunch of diner, het kan allemaal! Hier vind je leuke recepten  vinden.

  • Bewaar het hennepzaad bij voorkeur op een koele donkere plek. Hennepzaad is door de aanwezige vetten gevoelig voor een te lange blootstelling aan warmte en licht.

Herkomst hennepzaad

Ons hennepzaad is afkomstig uit Canada.

Beoordelingen