Verse pinda soep

30 min
Verse pinda soep

Dit recept voor pinda soep is een echte aanrader! Een recept voor een heerlijke stevige gevulde soep met als topping lekkere knapperige pinda's voor een extra bite.  Voeg verse groenten toe naar keuze en geniet van deze zelfgemaakte pinda soep

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paprika fijn. Hak ook de pinda’s.
  2. Verhit een soep-/kookpan met olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook, paprika. 
  3. Schil en snijd ondertussen de pastinaak in gelijke kleine stukken. Voeg deze toe aan het ui, knoflook paprika-mengsel. Giet het water in de pan en breng zachtjes aan de kook.
  4. Voeg de pindakaas al roerend beetje bij beetje toe aan de soep. Het duurt even voordat de pindakaas in de soep is opgelost. Schenk er naar smaak een beetje ketjap manis doorheen en laat voor ongeveer 10 minuten indikken. Je kunt de ketjap ook later nog toevoegen.
  5. Pureer de soep met een staafmixer (of schenk het in een blender). 
  6. Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de gehakte pinda’s en eventueel sambal naar smaak.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Gezonde recepten,