Pannenkoeken met cashewpasta

30 min
Pannenkoeken met cashewpasta

Ontbijt, brunch, lunch of zelfs onderweg, deze pannenkoeken zijn lekker op ieder moment van de dag én ook makkelijk om van tevoren al klaar te maken. Wil je eens variëren? Deze zijn ook heel lekker met onze andere notenpasta’s.

  1. Meng de bloem en het zout in een grote beslagkom. Voeg hieraan de eieren en de melk toe, meng (met een handmixer) tot een glad mengsel.
  2. Laat de aardbeien uitlekken in een vergiet en verwarm ze op laag vuur in een steelpannetje. Prak grote stukken eventueel met een vork klein, wanneer het goed ontdooid is. Voeg het chiazaad toe en laat ca 10-15 min onder af en toe roeren indikken.
  3. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en schep er een soeplepel van het beslag in. Draai de pan rond tot de hele bodem goed is bedekt met het beslag en laat de pannenkoek 2 minuten bakken op middelhoog vuur. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut op de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
  4. Besmeer de pannenkoeken met een laagje cashewpasta en de aardbeienpuree en rol op. Serveer er 2 per persoon. 

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Ontbijt recepten, Zoete recepten,