Walnoten heel

Puur & topkwaliteit

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Walnoten heel - premium kwaliteit

 • 100% ongebrand & ongezouten  
 • Topkwaliteit walnoten uit Chili
 • Rijk aan omega 3-vetzuren
 • Bron van natuurlijke mineralen en vitaminen
 • Natuurlijke zoete milde smaak!


Ingrediënten: WALNOTEN


Gezonde voedingsstoffen in walnoten 


1. Walnoten zitten tjokvol gezonde omega-3 vetzuren

Walnoten bevatten een hoog percentage van het gezonde omega-3 vetzuur Alfa-linoleenzuur. Dit vetzuur kan het lichaam niet zelf aanmaken, maar is wel noodzakelijk voor diverse belangrijke functies in het lichaam. In de walnoot bevindt zich alleen het Alfa-linoleenzuur (ALA) en vanuit dit vetzuur kunnen de twee andere omega-3 vetzuren EPA en DHA worden aangemaakt. Omega-3 vetzuren, zoals in de walnoot, zorgen ervoor dat het goede cholesterol (HDL) in ons bloed verhoogt en het slechte cholesterol verlaagd (LDL). Zo helpen walnoten dus indirect bij het beschermen van onze hart- en bloedvaten doordat de slechte cholesterol waarden dalen. Omega 3 is onder andere belangrijk bij het kunnen blijven aanmaken van lichaamseigen stoffen die een belangrijke invloed hebben op de glucose- en vetstofwisseling. Daarnaast is ook onze afweer mede afhankelijk van deze vetzuren. Bovendien zorgt de combinatie van vetten en eiwitten in de walnoten ervoor dat de suikerspiegel stabieler blijft. Na een handje walnoten neigen we dan minder snel naar een zoet tussendoortje!

2. Walnoten gezond door antioxidanten

Alhoewel elke noot veel antioxidanten bevat is de walnoot koning op het gebied hiervan. Walnoten bevatten namelijk wel twee keer zoveel anti-oxidanten als andere noten. Dit komt vooral door de aanwezige polyfenolen. De antioxidanten in de walnoten beschermen voornamelijk onze cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn stofjes die schade kunnen veroorzaken aan onze cellen. Door rook, UV-straling, zware lichamelijke inspanning of verkeerde voeding ontstaan deze vrije radicalen. Walnoten zijn perfect in staat om de oxidatieve schade te neutraliseren. De walnoot beschermt onze cellen en ons DNA materiaal zo op een natuurlijke manier. Helemaal in combinatie met de omega-3 vetten en de vezels worden onze darmen dan ook optimaal beschermd met deze noten. Neem dagelijks een handje walnoten om van deze unieke eigenschappen te genieten.  

3. Walnoten, mineralen en vezels

Walnoten bevatten veel mineralen en vezels. Walnoten bevatten relatief veel magnesium, kalium en fosfor. Deze mineralen zijn noodzakelijk voor sporters, omdat zij een positieve werking hebben op het metabolisme, spieren, zenuwstelsel en de celwerking. De vezels in walnoten zijn belangrijk voor iedereen. Je wilt als sporter zijnde natuurlijk wel dat alle voedingsstoffen optimaal worden opgenomen, zodat de spieren en het hele lichaam zo goed mogelijk kunnen herstellen en ontwikkelen. Walnoten bevatten zowel verteerbare als onverteerbare vezels. Dit houdt in dat aan de ene kant de vezels onverteerd in de dikke darm terecht komen en zo de darm stimuleren. Aan de andere kant bieden de verteerbare vezels uit de walnoten een voedingsbodem voor de goede bacteriën in de darm. 

Onze walnoten uit Chili behoren tot de a-kwaliteit walnoten. De smaak van deze walnoten is niet te vergelijken met het gros van de walnoten die doorgaans verkrijgbaar zijn uit Oost-Europa en Amerika. Onze walnoten uit Chili zijn namelijk van nature zoet van smaak. Je proeft direct het verschil!

Walnoten en calorieën

Walnoten zijn heerlijk en gezond om zo op te eten. Veel mensen zijn echter bang voor de calorieën die zich in walnoten bevinden. Zolang u niet de hele dag door walnoten eet is er in principe geen reden tot paniek. Indien u bezig bent met een dieet om af te vallen raden we aan om walnoten te gebruiken als voorziening van gezonde vetten. Gebruik als vrouw zijnde in dit geval ongeveer 15 a 20 gram walnoten per dag en mannen ongeveer 30 a 40 gram. Bij een normaal dieet om op gewicht te blijven kunt u als vrouw zijnde 30 gram aan houden en mannen 50 gram.

chileense-walnoten-gepeld-online-kopen

Walnoten recepten voor gezonde gerechten:

 • Gebruik walnoten door een salade voor een krokante bite zoals in het walnootrecept van deze heerlijke quinoa walnoten salade
 • Begin je dag goed met deze romige quinoapap met walnoten recept
 • Hou je meer van yoghurt of kwark als ontbijt probeer dan eens onze mango kokos pudding, een heerlijk tropisch walnootrecept!
 • Behoefte aan wat extra voedingsstoffen na het sporten? Meng in de avond wat walnoten door Franse magere kwark. Dit verzadigd goed en vertraagt de opname van de eiwitten uit de kwark uitstekend! Dit walnoten recept zorgt voor extra ondersteuning tijdens het slapen!

Wat zijn de beste walnoten?

Wij verkopen drie soorten walnoten die elk afzonderlijk andere eigenschappen bevat. Wat de keuze voor de beste walnoot is ligt er net aan waar ze

voor gebruikt worden. 

 1. Op nummer 1 staat dé Chileense walnoot. Heerlijk zoet en romig van smaak en ideaal om zo als tussendoortje te eten.
 2. Op nummer 2 staan onze Franse walnoten in dop. Deze walnoten zijn net zo lekker van smaak, maar zijn alleen in dop te verkrijgen.
 3. Op nummer 3 staat de Californische walnoot; deze walnoot heeft een wat sterkere nasmaak. Lekker voor in gerechten doordat de smaak meer aanwezig is.

Tegenwoordig woorden er ook veel walnoten uit China verkocht. Bij Bas Boer Noten kiezen wij ervoor om deze niet te verkopen omdat de smaak, kwaliteit niet voldoende is.

Hoe kun je walnoten het beste bewaren?

Walnoten blijven het verste en het lekkerste als ze afgesloten op een koele plaats bewaard worden. Zo kunnen de walnoten bijvoorbeeld in een afgesloten bakje bewaard worden, maar ook in de bijgesloten zak kunnen ze voor langere tijd bewaard worden. Onder de juiste omstandigheden kunnen de walnoten tot wel 5 maanden bewaard worden, waarbij ze nog lekker blijven. Uiteraard zal naarmate de tijd verstrekt er wel wat kwaliteitsverlies optreden. 

Meer lezen over walnoten?

Lees meer informatie over de goede eigenschappen van walnoten op onze blog 8 redenen waarom walnoten gezond zijn. 


Allergie informatie

Bevat NOTEN
Verpakt in een bedrijf waar ook PINDA'S, NOTEN, GLUTEN, LACTOSE worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
 • Energie 2738 kJ / 654 kcal
 • Eiwitten 15,2g
 • Koolhydraten 13,7g
 • Vezels 6,7g
 • waarvan suikers 2,6g
 • Vetten 65,2g
 • verzadigde vetten 6,1g
 • enkelvoudige onverzadigde vetten 8,9g
 • meervoudig onverzadigde vetten 47,1g
Mineralen
 • Zout 0,00g
Beoordelingen