Pistache gepeld biologisch

Puur & bio

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Biologische pistachenoten

  • 100% biologische gepelde pistachenoten
  • Ongebrand & ongezouten
  • Gezonde onverzadigde vetten
  • Bron van eiwitten
  • Vitamine E

Ingredienten: biologische pistachenoten (pistachepitten) 


Biologisch gecertificeerde pistachenoten

De gepelde biologische pistachenootjes zijn vanaf begin tot eind gecontroleerd op biologische oorsprong. Wij van Bas Boer Noten zijn SKAL gecertificeerd waardoor ook wij biologische noten mogen verkopen.


Zijn pistachenoten gezond?

Ja tuurlijk, alle noten hebben gezonde voedingseigenschappen en zo ook de pistachenoot. 3 redenen waarom je best vaker pure pistachenoten kan eten zijn:

  1. Pistachenoten bevatten veel gezonde (onverzadigde) vetzuren. We weten natuurlijk al langer dat we niet bang hoeven te zijn voor deze vetten en dat ons hart-en bloedvaten juist blij worden van deze voedingsstof. 
  2. De pistachenoot is een bron van vitamine E. En laat vitamine E nou net het anti-oxidant zijn wat je alleen in pure (niet verhitte) voeding tegenkomt. Anti-oxidanten helpen je lichaam aan de binnenkant te beschermen tegen vrije radicale -> schadelijke processen in je lichaam.
  3. Pistachenoten zijn ook een bron van eiwitten. En dat is fijn, want als je gezonde vetten eet in combinatie met eiwitten dan is je lichaam langer verzadigd en krijg je minder snel opnieuw trek. 


Pistachenoten eten en gebruiken

Wanneer je voor het eerst deze biologische pistachenoten eet vind je ze misschien vergeleken met die gebrande pistachenoten wat zachter. Dit is logisch want ze zijn rauw, ongebrand helemaal naturel! 

  • Bas Boer tip: Als je lekkere krokante pistachenoten wilt kan je ze zonder olie even kort opbakken in een koekenpan 

Je kan natuurlijk ook gewoon de pistachenoten zo uit het vuistje eten of over een salade heen strooien. Dit is zelf onze favoriet in combinatie met stukjes vijgen, balsamico en olijfolie. Smullen!


Beoordelingen