• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 

Hazelnoten

Weergegeven:
Sorteren op:

Hazelnoten bruin 100% rauwe bruine hazelnotenOngebrand & ongezouten hazelnotenExtra gezond do..

Nu vanaf:  
€ 3,95
Meer informatie 

Hazelnoten wit Witte hazelnoten zonder vliesOngebrand & ongezouten dus lekker gezondEet ze zo..

Nu vanaf:  
€ 4,25
Meer informatie 

Biologische hazelnoten 100% biologisch gecertificeerde hazelnoten Natuurlijk lekker Zonder..

Nu vanaf:  
€ 3,95
Meer informatie 

Biologische bruine hazelnoten100% pure biologische hazelnoten met bruin vliesje. Extra gezond door v..

Nu vanaf:  
€ 3,50
Meer informatie 

Hazelnoten gebrand 100% vers gebrande hazelnoten Ongezouten hazelnoten Super krokant Dir..

Nu vanaf:  
€ 3,96
Meer informatie 

Hazelnotenmeel 100% puur hazelnoten meel Voor de lekkerste bak-creaties Gezond en puur Z..

Nu vanaf:  
€ 3,95
Meer informatie 

Witte hazelnoten stukjesWitte gehakte halve stukjes hazelnotenLicht geroosterd (zonder toevoeging va..

Nu vanaf:  
€ 3,50
Meer informatie 

Hazelnoten in dop Natuurlijk lekkergezonde vettenbron van vitamine b & eiwitten Gezonde ke..

Nu vanaf:  
€ 2,25
Meer informatie 

Hazelnoten kopen en bestellen

Er zijn heel veel soorten hazelnoten en hazelnoot producten. Zo heb je witte hazelnoten, bruine hazelnoten, gebrande hazelnoten, hazelnoten stukjes, hazelnoten in dopbiologische hazelnoten,  hazelnotenmeel en nog veel meer. 

  • Even een leuke, wist je dat....

Hazelnoten, het 'eeuwen-oude' nootje is wat al bekend stond bij de Grieken omdat ze zo gezond zijn? De Grieken strooiden vroeger hazelnoten rond wanneer er een huwelijk werd voltrokken. Ze wisten namelijk toen al dat hazelnoten gezond waren en geloofden dat dit rondstrooien van hazelnoten op een huwelijk voor veel vruchtbaarheid, en dus baby's, zou zorgen!


Ongebrande bruine hazelnoten

De bruine hazelnoten zijn de hazelnoten met het bekende bruine vliesje. Omdat deze er nog omheen zit kan je deze altijd herkennen als rauwe bruine hazelnoot. Ongebrand en ongezouten dus. 

De bruine hazelnoot kan je direct zo eten maar ook lekker mixen met andere noten, fruit en zaden en wij vinden ze heel lekker smaken door yoghurt of kwark.

Bruine hazelnoten zijn heel gezond omdat ze gezonde vetten bevatten en een bron zijn van 2 essentiele eiwitten die normaal alleen in vis en vlees voorkomen.


Blanke witte hazelnoten

De witte hazelnoten worden ook wel blanke hazelnootjes genoemd. Het vliesje is bij de witte hazelnoot eraf geschuurd. Om dit te kunnen doen worden de hazelnoten eerst even kort en droog in een hete luchtoven geplaatst. Hierdoor wordt het bruine vliesje om de hazelnoot harder zodat het daarna tussen 2 rollen eraf gewreven kan worden. Witte hazelnoten kunnen dus ongebrand zijn maar zijn altijd een paar minuten licht geroosterd zodat het vliesje eraf gehaald kon worden. 

Witte hazelnoten kan je verder nog gewoon zelf roosteren in de oven of verwerken in een lekkere taart , koekjes, cake of granola. Je kan ze natuurlijk ook gewoon gelijk opeten want ze zijn minstens net zo gezond als de bruine hazelnoten.


Hazelnoten in dop 

Hazelnoten in dop zijn 100% puur, logisch toch? De lekkerste hazelnoten in dop komen uit Italie en de oogst komt meestal in Oktober binnen. Je kunt de hazelnoten in dop vrij makkelijk kraken als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met walnoten in dop .


Vers gebrande hazelnoten

Wil je echt van die heerlijke krokante hazelnoten om zo op te smikkelen of te gebruiken als krokante topping over een salade? Dan kan je kiezen voor de ongezouten maar vers gebrande hazelnoten. Doordat ze enkele minuten gebrand worden in pure pinda-olie zijn de hazelnoten daarna extra krokant!


Biologische hazelnoten

Biologische hazelnoten zijn gecertificeerde noten waarvan van begin totdat jij ze ontvangen hebt geregistreerd is waar ze vandaan komen en of alle eisen waar biologisch voor staat vastgelegd zijn. De biologische hazelnoten verschillen in smaak nauwelijks van de conventionele hazelnoten en ook de voedingswaarden zoals calorieen, vetten, eiwitten etc komen overeen met elkaar. Biologisch staat hiervoor dat er bewust is omgegaan met respect voor het milieu.


Hazelnotenmeel

Hazelnotenmeel is gemaakt van hazelnoten stukjes die eerst licht geroosterd en gehakt zijn. Hazelnootmeel heeft een mooie zandachtige kleur en smaakt heerlijk als basis in brood, cake, taart. Je kunt het een beetje vergeleken met amandelmeel maar dan met de kenmerkende smaak van hazelnoten.
De familie Boer staat altijd klaar voor een praatje. Bel, mail of bezoek ze op de markt.