OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
€ 3,50
Excl. BTW: € 3,21
Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
Altijd lekker vers zoals op de markt
Al 50 jaar dé notenspecialist
De beste kwaliteit voor marktprijzen
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten
Biologische rode linzen
100% biologisch
Kooktijd van 20 minuten
Maak zelf heerlijke verse linzensoep
Bron van plantaardige eiwitten
Geschikt om vega burgers van te maken
Ingrediënten: rode linzen*
= * biologische oorsprong.
Linzen gebruiken in soepen, curry's of als alternatief voor vlees
Linzen zijn peulvruchten die beken staan om de verscheidenheid aan voedingsstoffen. Zo zijn rode linzen niet alleen een bron van eiwitten en complexe koolhydraten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en energieafgifte, ze zijn ook een bron van ijzer en vezels!
Linzen kun je gebruiken als toevoegen wanneer je ze gekookt hebt aan een salade, in curry's of een lekkere saus voor over de rijst. Gebruik je linzen als toevoeging aan een gerecht? Dan gebruik je doorgaans 25 - 50 gram linzen.
Wist je dat linzen ook als hoofdgerecht en in plaats van vis of vlees kunnen dienen? In dat geval gebruik je ongeveer 100 gram gekookte linzen. Zo krijg je toch je portie eiwitten, koolhydraten en vezels binnen. Voor een onweerstaanbaar lekkere vega burger gemaakt van rode linzen adviseren wij dit recept:
Rode linzenburger een lekkere vegetarische burger
Ingredienten:
1 kopje biologische rode linzen
1 uit fijn gehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
Wortel geraspt
1/2 kopje havermout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder of ras el hanout
Zout en/of peper naar smaak toevoegen
Olijfolie bakken & braden om de burgers in te bakken
Bereidingswijze linzenburgers maken:
Spoel de rode linzen af onde rkoud water en kook ze vervolgens binnen 15-20 minuten gaar in kokend water. Giet af en laat de linzen uitlekken.
Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de geraspte wortel toe en bak een paar minuten mee tot het zacht is.
Doe de gekookte linzen in een kom en prak het tot een grove massa. Voeg nu de gebakken ui, knoflook, wortel en alle kruiden en havermout toe en meng alles goed door elkaar heen.
Maak nu van het linzenmengsel burgers van de gewenste grootte en dikte.
Voeg olijfolie toe in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de linzenburgers aan beide kanten goudbruin en knapperig. Dit zal binnen 4-5 minuten per kant het geval zijn.
Combineer met een lekkere salade met wat tomaat, komkommer of avocado en geniet van je zelfgemaakte linzenburgers!
Allergie informatie:
Bevat mogelijk GLUTEN.
Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie1534 kJ / 362 kcal
Eiwitten12,5 g
Koolhydraten74 g
Vezels4,5 g
waarvan suikers1 g
Vetten1 g
verzadigde vetten0 g
Mineralen
Zout0 g
Natrium0 mg
Houdbaarheid
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Rode linzen biologisch
20 min koken
0 beoordeling(en)
Biologische rode linzen
Ingrediënten: rode linzen*
= * biologische oorsprong.
Linzen gebruiken in soepen, curry's of als alternatief voor vlees
Linzen zijn peulvruchten die beken staan om de verscheidenheid aan voedingsstoffen. Zo zijn rode linzen niet alleen een bron van eiwitten en complexe koolhydraten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel en energieafgifte, ze zijn ook een bron van ijzer en vezels!
Linzen kun je gebruiken als toevoegen wanneer je ze gekookt hebt aan een salade, in curry's of een lekkere saus voor over de rijst. Gebruik je linzen als toevoeging aan een gerecht? Dan gebruik je doorgaans 25 - 50 gram linzen.
Wist je dat linzen ook als hoofdgerecht en in plaats van vis of vlees kunnen dienen? In dat geval gebruik je ongeveer 100 gram gekookte linzen. Zo krijg je toch je portie eiwitten, koolhydraten en vezels binnen. Voor een onweerstaanbaar lekkere vega burger gemaakt van rode linzen adviseren wij dit recept:
Rode linzenburger een lekkere vegetarische burger
Ingredienten:
Bereidingswijze linzenburgers maken:
Allergie informatie:
Bevat mogelijk GLUTEN.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Geef beoordeling over Rode linzen biologisch
100% biologisch
Glutenvrij & bio
100% bio
Glutenvrij & biologisch
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.