Jammie: Pure noten bounty taart

Jammie: Pure noten bounty taart

Pure noten bounty met chocolade gezonde noten bounty repen basboernoten

Noten, chocolade en kokos. De drie musketiers voor je smaakpapillen als je het ons vraagt! En dat zonder troep van kleurstoffen, smaakversterkers of nutteloze ingredienten. Een gezondere variant 'bounty' om lekker van te snoepen en je visite mee te verwennen. Je kan natuurlijk ook heerlijke bounty repen maken om mee te nemen.

Ingredienten chocolade noten bounty taartje:

Extra benodigdheden:

  • lage vierkante bakvorm/cakevorm,  kleine taartvorm of siliconen muffin vormpjes.

En zo maak je je heerlijke noten bounty repen of taartje:

gezonde noten bounty taartje

  1. Voor de onderste laag van je bountyreep: meng de noten en medjoul dadels samen in de blender of keukenmachine tot het een smeuige substantie is. 
  2. Doe het in een kommetje en meng 2 eetlepels gesmolten kokosolie erdoorheen zodat het een lekker plakkerige bodem wordt. 
  3. Schep het mengsel in de bakvorm en duw stevig aan met een lepel.
  4. Doe nu de kokosrasp in een kommetje en meng agavesiroop of honing hierdoorheen. 
  5. Verwarm nu nog 2 eetlepels kokosolie en meng de warme kokosolie door de kokosrasp substantie. 
  6. Verdeel nu de gesmolten kokosmix over de bodem van de bounty repen in de vormpjes of bakvorm. Nu heb je al 2 bountylagen, op na de laatste chocolade laag.
  7. Verwarm de chocolade au bain marie totdat het helemaal vloeibaar is.
  8. Verdeel nu ook de gesmolten chocolade over de bounty vormpjes (eventueel afstrijken met een lepel of spateltje)
  9. Je kan nu de chocolade nog aftoppen met een beetje extra kokosrasp, kokossnippers, nootjes of callebaut callets.
  10. Zet nu je bounty vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer zodat het een echte stevige bounty is. Je weet dat ze goed zijn op het moment dat je de bountyvormpjes of bounty taart makkelijk uit de vorm kan halen en het niet breekt.