Witte chocolade koekjes met gevriesdroogde aardbeien

30 min
Witte chocolade koekjes met gevriesdroogde aardbeien

''Het wordt langzaamaan weer voorjaar! Dit betekent dat de zon weer meer gaat schijnen en mijn bak-zin ook weer een beetje terug komt. Ik moet zeggen dat deze namelijk een beetje in een winterslaap zat. Onlangs vroeg Bas Boer Noten of ik weer iets lekkers wilde maken met een van hun ingrediënten & dat was de perfecte mogelijkheid om weer eens aan het bakken te slaan. Na wat rondneuzen op de website was het idee voor deze witte chocolade aardbei koekjes geboren.

Het is dan wel geen aardbeienseizoen, maar dat is helemaal geen probleem. In dit recept wordt namelijk gebruik gemaakt van gevriesdroogde aardbeien. Deze stukjes aardbei zijn door het vriesdogen erg zoet, dus je hebt maar een klein handje nodig voor de perfecte koekjes! Daarnaast zitten er geen melk/pure chocolade stukjes in deze koekjes, maar juist witte chocolade om er eens een hele andere twist aan te geven!'' Aldus Lisanne van Bakken met Lisanne! 

  1. Mix de boter samen met de kristalsuiker, basterduiker en de vanille suiker
  2. Voeg vervolgens het ei, de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit samen tot een samenhangend deeg
  3. Breek de stukjes gevriesdroogde aardbei in kleinere stukjes, voeg dit toe aan het deeg
  4. Voeg als laatste de witte chocolate chips toe
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte) of op 160 graden (hetelucht)
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  7. Heb je een ijsschep? Dit is ideaal voor gelijke koekjes. Maak met de ijsschep gelijke balletjes. Heb je deze niet? Je kunt natuurlijk ook gewoon uit de hand op gevoel balletjes maken of met behulp van de weegschaal
  8. Leg de balletjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 12/13 minuten
  9. Als ze uit de oven komen kun je met een grote koekuitsteker rondjes draaien en de randen van de koekjes raken. Dit zorgt ervoor dat ze mooi rond worden.


Zin in een ander recept met witte chocolade? Bekijk dan eens deze pistache truffels!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten,