Psylliumvezels bio

Puur & bio

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Psylliumvezels biologisch

  • Raw & biologische psylliumvezels 
  • Neemt wel 20 - 25 x het eigen gewicht op 
  • Glutenvrij
  • Bevordert de darmwerking
  • Kan gebruikt worden als basis bindmiddel in gerechten


Inhoud: 250 gram biologische psylliumvezels van het merk Mattisson.


Psyllium gebruiken als bindmiddel 

Psyllium is ook wel bekend als psyllium vezels of vlozaad, en is een natuurlijk bindmiddel wat veel gebruikt wordt als natuurlijk bindmiddel in de keuken bij recepten voor soepen, sauzen en shaken. Het wordt vaak gebruikt als glutenvrije en veganistische optie om een gerecht een dikkere en gelei achtige structuur te geven. 

Omdat psylliym vezels plantaardig en glutenvrij zijn is het een ideale vervanger voor traditionele bindmiddelen zoals eieren of bloem.


Hoe en wanneer psyllium vezels toepassen

  1. Wil je eieren in een recept vervangen voor een veganistisch bindmiddel? Psylliym vezels pas je ter vervanging van ei makkelijk toe, ook in cakes, koekjes of taart. Voor élk ei dat je vervangt meng je 1 eetlepel psyllium toe mét 3 eetlepels water. Roer dit door elkaar heen en laat enkele minuten rusten zodat het 1 geelachtig mengsel wordt. Voeg het hierna pas toe aan het cake of taart beslag en voilà je hebt een bindmiddel gecreëerd zonder toevoeging van ei!
  2. Glutenvrij brood en gebak maken? Dan zijn psyllium vezels super geschikt! Het helpt namelijk de structuur en textuur van het deeg te verbeteren. Voeg 1-2 eetlepels psyllium toe aan je glutenvrije bloem mix voordat je het deeg maakt.
  3. Soep of saus dikker maken met psyllium? Voeg dan gewoon op het oog wat vezels toe aan je soep of saus en roer goed door zodat het niet gaat klonteren. Je kan het beste eerst een halve eetlepel toevoegen en roeren zodat je niet teveel toevoegt. Dit omdat psyllium snel een dikke structuur geeft.
  4. Smoothies en shakes romiger maken? Voeg een beetje psyllium vezels toe en meng goed door. Doordat de structuur dikker wordt krijg je een meer romige en dikkere drank. Lekker en het geeft je een verzadigend gevoel!
Beoordelingen