Inca bessen

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Inca bessen

De gouden gele bes oftewel inca bessen zijn al 100 jaren bekend in Zuid-Amerika. De incabessen werden veel gebruikt door de Indianen die erachter kwamen dat de bessen hielpen bij 'kleine' ziektes en infecties. De geneeswerkende en preventieve werking komt doordat deze bessen bepaalde voedingsstoffen bevatten die zeer gunstig zijn voor het menselijk lichaam.

Gezonde voedingsstoffen inca bessen

Inca bessen en vitamine C

Inca bessen bevatten een zeer hoog gehalte aan vitamine C, ook als de bessen gedroogd zijn. Vitamine C is essentieel om ook op natuurlijke wijze binnen te krijgen. Het is belangrijk voor je imuunsysteem en zorgt ervoor dat schadelijke stoffen zoals vrije radicalen geen schade aan onze cellen kunnen brengen. Vitamine C helpt ook het herstel na en tijdens een intensieve training.

Inca bessen en de stofwisseling

Incan berries bevatten veel van het mineraal fosfor dat belangrijk is bij de regulering van onze stofwisseling. Daarnaast draagt fosfor ook bij aan een normale werking van onze celmembranen. De vitamine A en B in de incabessen versterken het effect van deze processen. Voor sporters is het juist belangrijk de energiestofwisseling en onze cellen in een zo goed mogelijke staat te houden. Hoe beter de energie naar onze cellen wordt vervoerd en verbruikt, hoe meer wij uit lichamelijke prestaties kunnen halen.

Inca bessen en bioflavonoïden

De krachtige eigenschap van de incabessen zijn de bioflavonoïden. Dit zijn voedingsstoffen die de werking van vitamine C bevorderen. Bio flavonoïden werken als sterke anti-oxidant. Volgens deskundigen hebben de stofjes een antibacteriële, antivirale en anti-inflammatoire werking en blijken zij ook over anti-allergische eigenschappen te beschikken. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat bioflavonoïden zorgen dat onze bloedvaten zich verwijden, waardoor er meer zuurstof naar de weefsels en organen gaat. 

Inca bessen en pectine

Een ander krachige voedingsstof is pectine. Dit is een oplosbare vezel en zorgt ervoor dat de werking van de darmen versterkt. De grote kracht van pectine is dat het in staat is het LDL-cholesterol te verlagen. Hierdoor zijn incabessen dus perfect voor diabetici en iedereen die op zijn suikerspiegel wil letten. Pectine in natuurlijke variant is dan ook beter dan pectine in poeder of pil variant omdat het lichaam dit vezel sneller kan afbreken en opnemen in het menselijk lichaam. 

Tip: probeer nu ook de goji bessen en de cranberries!

Allergie informatie incabessen

Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten en noten worden verwerkt. 

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 1279 kJ / 303 kcal
  • Eiwitten 7,1g
  • Koolhydraten 60,7g
  • waarvan suikers 32,1g
  • Vezels 10,7g
  • Vetten 1,1g
Mineralen
  • Zout 0,19g
Beoordelingen