Manuka honing MGO 100+

Puur & raw

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Manuka honing MGO 100*

 • 100% pure manukahoning
 • Puur, raw en ongefilterd
 • Afkomstig uit Nieuw-Zeeland
 • Getest & gecertificeerd MGO label
 • Bevat minimaal 100mg/kg methylglyoxal


Ingrediënten: Manuka honing.


Wat is manuka honing en waarom is het zo gezond?

Honing is er in vele soorten maar manuka honing onderscheidt zich ten op zichtte van andere vloeibare honing varianten.

Echte Manuka honing  komt origineel uit Nieuw-Zeeland en heeft een speciale MGO certificatie. MGO wat is dat precies? Dit is de afkorting voor de van nature aanwezig stof in Manukahoning: methylglyoxal. Methylglyoxal is wetenschappelijk bewezen in hogere dosering, minimaal 100mg per kilo in Manuka honing te vinden. 

6x feitjes over echte Manuka Honing van MNZ

Deze van nature hoge dosering methylglyoxal in manuka heeft verschillende voordelen t.o.v. gewone vloeibare honing of crème honing. 

 1. Grote antibacteriële werking. De mondgezondheid kan met hulp van het dagelijkse innemen van Manuka honing aanzienlijk verbeteren en aanwezige verkoudheidsklachten zoals keelpijn, een zere mond of blaasjes aanzienlijk verminderen of doen afnemen. Om deze reden is manuka honing met een MGO keurmerk van minimaal 70mg/kg of hoger aan te raden om door een kop thee of sapje te mengen. Het is verstandig wanneer je Manuka honing wilt gebruiken goed op te letten dat je een hoge dosering komt. Om deze reden bieden wij minimaal de variant van 100+ aan!
 2. Doordat Manuka honing van nature een bijna dubbele dosering van de natuurlijke eigenschap MGO bevat heeft de natuurlijke antibacteriële werking waar honing bekend om staat met gebruik van Manuka honing het meeste effect. Andere honing soorten hebben  50-70% minder van deze natuurlijke stof en hebben dus een minder goede antibacteriële werking.
 3. Manuka honing heeft een verzachtende werking en kan hierdoor ook irritaties in de maag helpen verminderen en een positief effect op de spijsvertering hebben.
 4. Echte Manuka honing komt uitsluitend uit de natuur van Nieuw-Zeeland waar de wilde Manuka-bomen groeien en imkers met respect voor de bijen op professionele manier de bijen verzorgen. De bijen worden gevoeg met hun eigen honing.
 5. Echte Manuka honing wordt in elke fase gemonitord en getest op zuiverheid, kwaliteit en om het aanwezige MGO-gehalte ervan te kunnen garanderen. Hierdoor kan alleen Manuka honing met een MGO certificaat zeker zijn van de werkzame stof en betrouwbaarheid.
 6. Manuka honing, waarom is dat zo duur? Nou eigenlijk door de eerder beschreven voordelen van deze honingsoort. Door het extra hoge MGO gehalte wat aanwezig is en dit te kunnen garanderen zijn er veel stappen die nodig zijn om deze kwaliteit van de honing te kunnen garanderen. Daarnaast komt het ook nog eens alleen uit Nieuw-Zeeland wat het een schaars en kostbaar gezondheidsproduct maakt.


Wist je dat deze Manuka honing altijd afkomstig is van 1 plant en 100% gemaakt wordt van rauwe ongefilterde honing?


Hoeveel Manuka honing gebruiken per dag?

Van de Manuka honing kan je gerust 2-3 theelepels per dag gebruiken om de voordelen van de MGO eigenschappen te benutten. Je kunt dit het beste s'ochtends doen op een nuchtere maag maar uiteraard ook door een kop thee op een ander moment op de dag. Met 2-3 theelepels zul je het meeste positieve effect ervaren!

Gebruik & bewaaradvies

Manuka honing is geschikt vanaf 1 jaar. Niet geschikt voor baby's.  Bewaar de manuka honing onder de 25 graden. 

 
Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
 • Energie 1400 kj/ 335 kcal
 • Eiwitten 0 g
 • Koolhydraten 82,1 g
 • Vezels 0 g
 • waarvan suikers 82,1 g
 • Vetten 0 g
Mineralen
 • Zout 0,03 g
Beoordelingen