Kaneel gemalen (Cassia)

100% puur

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Kaneel gemalen Cassia

  • 100% puur, 0% toevoegingen
  • A-kwaliteit 
  • Fijn gemalen Cassia kaneelpoeder
  • Intense smaakvolle kaneel
  • De echte smaakmaker voor baksel en gerechten


Ingrediënten: kaneel.


Cassia kaneelpoeder een echte smaakmaker 

Kaneel is kenmerkend door de typische warme licht zoete smaak en geur. Cassia kaneel heeft een iets scherpere en sterkere smaak van nature dan Ceylon kaneel. Hierdoor is juist Cassia kaneel veel gebruikt in de keuken als smaakmaker in recepten. Zo ook voor de zakelijke verbruikers die kaneelpoeder professioneel gebruiken in de keuken is Cassia kaneel een populaire specerij. Door de pure intense smaak van dit type kaneel heb je er doorgaans iets minder van nodig om de gewenste smaak in baksels, repen en gerechten te krijgen.

Gemalen kaneel kan je dus voor zowel koude als warme toepassingen gebruiken. Het is een fijn en natuurlijk ingrediënten om toe te passen wanneer je zelf granola maakt, cake of taart maar ook in warme gerechten en desserts.


Gemalen kaneel als vervanger voor suiker

Wil je ook wat gezonder eten of gezonde tussendoortjes maken zonder een overdaad aan suiker? Dan is juist het werken met natuurlijke specerijen zoals gemalen kaneel, cacaopoeder, koekkruiden en speculaaskruiden de perfecte manier om smaak aan je baksels en tussendoortjes toe te voegen. Hierdoor heb je wel een lekkere smaak en bite zonder die extra zoete suikers.

Een van onze favoriete smaakvolle bak recepten voor tussendoortjes en cake waarin we graag werken met gemalen kaneel zijn;


Houdbaarheid

Je kan gemalen kaneel gemakkelijk tot 1 jaar na ontvangst bewaren. Zelfs als de officiële THT datum verlopen is! Dit doe je door je specerijen in de hersluitbare verpakking op een droge bij voorkeur donkere plaats te bewaren zodat (zon)licht geen invloed heeft. 

Let op; zorg dat er tijdens het koken en bakken geen vochtige handen of lepels bij je specerijen in de verpakking zelf terecht komen zodat het product volledig droog blijft. Hiermee voorkom je dat je alsnog na enkele maanden een product hebt wat ranzig is geworden.


Allergie informatie

Verpakt in een omgeving waar ook NOTEN, PINDA'S, GLUTEN worden verwerkt.

Beoordelingen