Chiazaad biologisch

Puur & bio

Bio
OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Biologisch chiazaad

 • 100% biologisch
 • Chiazaad vol gezonde Omega-3 vetzuren en vezels
 • Chiazaadjes bron van antioxidanten, mineralen en eiwitten! 

Verschil biologisch chiazaad en 'gewoon'  chiazaad

Het grote verschil tussen biologisch chiazaad en conventioneel chiazaad  is de verwerking tijdens het groeiproces van de chiazaadjes en het oogsten van de zaden. De biologisch geproduceerde chiazaadjes worden op geheel natuurlijke wijze verbouwd, zonder pesticiden en na de oogst natuurlijk gereinigd. De conventionele chiazaden worden afhankelijk van de uiteindelijke bestemming (menselijke consumptie of dierlijke consumptie!) chemisch gereinigd.  Hierdoor bevatten biologisch geproduceerde chiazaden, in tegenstelling tot het reguliere conventionele chiazaad, nog wel de van nature aanwezige antioxidanten en volledige omega 3 vetzuren. Deze gaan bij niet biologische chiazaadjes deels verloren door het reinigen van de zaadjes.

Gezonde kenmerken biologisch chiazaad

Biologisch chiazaad en omega-3

Chiazaden zijn een opkomende superfood en terecht. Doordat chiazaden een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren bevatten, is het een uitzonderlijk hoogwaardig en natuurlijk voedingsproduct van de gezonde omega 3 vetten. Doordat omega 3 in natuurlijke vorm beter wordt opgenomen dan in de vorm van supplementen is het belangrijk ervoor te zorgen dat omega 3 vetzuren voldoende in je dieet voorkomen. Vette vis en bijvoorbeeld walnoten zijn hier ook een aanvulling van.

Biologisch chiazaad en anti-oxidanten

Chiazaden bestaan voor een groot deel uit gezonde vetten maar tevens uit antioxidanten waaronder vitamine E. Anti-oxidanten hebben een gunstige invloed in ons lichaam, ze neutraliseren vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen tevens in ons lichaam ontstaan door training denk aan inspanning, verzuring, uitputting. Deze vrije radicalen hechten zich aan gezonde cellen, waardoor deze kunnen beschadigen. Antioxidanten zorgen ervoor dat deze vrije radicalen zich niet hechten aan gezonde cellen, waardoor deze intact blijven. Het is dus juist als sporter belangrijk om voor voeding te kiezen die rijk is aan antioxidanten en te vinden is in pure onbewerkte voeding waaronder organisch oftewel biologisch chiazaad.

Biologisch chiazaad en vezels

Een ander belangrijke voedingseigenschap van chiazaad is dat ze vol vezels zitten. De vezels ondersteunen de darmwerking.  Wij raden vaak aan om de chia zaden 10 minuten voor je ze op eet even in een vochtige bodem, water, kwark, yoghurt, te laten weken. De combinatie van deze vezels en de gezonde vetten in chiazaad kunnen de darmen stimuleren. Prettig dus als je last hebt van een moeizame stoelgang.

Biologisch chiazaad  eiwitten en mineralen

Chiazaad is een natuurlijke bron van plantaardige eiwitten. Vooral als je veel sport of erg actief bent is dit een toevoeging waar je vaak in je voeding op zult letten en weet dat dit belangrijke bouwstoffen voor je lichaam zijn. Daarbij komt dat chiazaad ook nog veel mineralen bevat als calcium, magnesium en ijzer. Deze mineralen zijn met name tijdens en na actieve inspanningen erg belangrijk en reguleren onder andere de vochthuishouding. Door deze voedingsstoffen is chiazaad voor  iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft een mooi en natuurlijk product.

Tips voor chiazaad

Gebruik 1 eetlepel tot maximaal 2 eetlepels chiazaad per dag. Dit kan gemengd worden in een glas met water, door de havermout, kwark, muesli of een smoothie of maak er een pudding van.​ Chiazaad heeft een gelei achtige werking.

Je kan chiazaad direct gebruiken maar het ook even een halfuur laten weken voor gebruik. De chiazaadjes zuigen dan namelijk het vocht op waardoor het zaadje wel 10x zo groot kan worden. Dit gebeurt zodra chiazaad met vocht in aanraking komt dus week je niet van tevoren dan gebeurt het in de maag en darmen. Dit kan een opgeblazen gevoel geven. Om dit te voorkomen week je de chiazaden voor gebruik.

Tip: probeer nu ook het hennepzaad en het lijnzaad!

Recepten met chiazaad


Allergie informatie

Verpakt in een bedrijf waar ook PINDA'S, NOTEN en GLUTEN worden verwerkt.

Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
 • Energie 1825 kJ / 443 kcal
 • Eiwitten 16,5g
 • Koolhydraten 7,7g
 • Vezels 34,4g
 • Vetten 30,7g
 • verzadigde vetten 3,3g
 • enkelvoudige onverzadigde vetten 2,3g
 • meervoudig onverzadigde vetten 23,7g
Mineralen
 • Zout 0,04g
 • Calcium 631mg
Beoordelingen