Carobe poeder

Carobe poeder

Misschien nog nooit van gehoord maar carobe poeder is een goede vervanger voor cacao. Het heeft een zoete en karamelachtig smaak. En het lijkt ook erg op cacao. Er zitten nog meer goede eigenschappen aan! Lees het hieronder.

Carobe poeder bevat geen cafeïne. In chocolade zit dit bijvoorbeeld wel.  Daarnaast bevat carobe poeder erg weinig vet. Namelijk minder dan 0,2 gram per 100 gram carob. En omdat je van dit poeder maar weinig hoeft toe te voegen voor de smaak, krijg je erg weinig vet binnen, ideaal in een dieet!

 

Ook bevat het carobe poeder erg veel ijzer en calcium. Het calciumgehalte is dan ook 3x hoger dan in cacaopoeder. Handig voor de kinderen. Ook doordat het suiker in het poeder allemaal natuurlijk is, wordt het minder snel opgenomen in het bloed. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel redelijk stabiel.

 

Het carobe poeder komt van de Johannesbroodboom. Van deze boom komt ook wel het Johannespitmeel vandaan. Het poeder komt van de peulen van deze boom. Deze worden eerst geroosterd en vervolgens vermalen tot poeder. Het Johannespitmeel wordt gemaakt van de kiemende zaden.

 

Nog een leuk weetje: De zaden van de boom hebben altijd hetzelfde gewicht. Dus vroeger werden deze zaden gebruikt als een gewichtseenheid. Dit deden ze bijvoorbeeld bij diamanten. Zo was 1 karaat diamant even zwaar als één zaadje.

 

Wil jij deze cacao vervanger bestellen? Dat kan hier