Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

30 min + 3 uur opstijven
Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Cheesecake is een favoriet thuis, dus waarom ook niet eentje in de sinterklaas sferen maken! Ben je klaar om je Sinterklaasviering naar een hoger niveau te tillen met een heerlijke taart? Probeer dan deze cheesecake met witte chocolade en kruidnoten! Makkelijk te maken en staat prachtig op tafel. 


Dit recept is gemaakt door Zanna Hofstede.

Zo maak je dit recept:
  1. Verwarm de oven op 180 graden, en bekleed de bodem van de springvorm (18/20cm)
  2. Meng alle ingrediënten, behalve de amandelspijs van het eerste rijtje samen tot één geheel. En verdeel dit over de boven van de springvorm.
  3. Bak de bodem af voor 15 minuten, en laat vervolgens afkoelen.
  4. Maak vervolgens de vulling. Klop de slagroom op met 50 gram suiker, totdat deze zachte piekjes krijgt.
  5. Pak de kwark, en doe deze in een bakje met de vanillesuiker.
  6. Week ondertussen de gelatine in een bakje, en knijp deze uit wanneer ze zacht zijn geworden.
  7. Verwarm de gelatine in een pannetje en haal het van het vuur als deze is opgelost.
  8. Pak het bakje kwark, en roer de gelatine door de kwark.
  9. Spatel daarna rustig de kwark met de gelatine, door de slagroom. Spatel niet teveel, want je wilt het luchtig houden!
  10. Pak de afgekoelde bodem, en doe naar eigen hoeveelheid bovenop de bodem de amandelspijs.
  11. Schenk daarna de vulling over de bodem, en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast.
  12. Wanneer het taartje opgestijfd is, kan je deze nog versieren met kruidnootjes en/of speculaas en amandelen!

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Sinterklaas,