Zo maak je dit recept:
- Verwarm de oven op 180 graden, en bekleed de bodem van de springvorm (18/20cm)
- Meng alle ingrediënten, behalve de amandelspijs van het eerste rijtje samen tot één geheel. En verdeel dit over de boven van de springvorm.
- Bak de bodem af voor 15 minuten, en laat vervolgens afkoelen.
- Maak vervolgens de vulling. Klop de slagroom op met 50 gram suiker, totdat deze zachte piekjes krijgt.
- Pak de kwark, en doe deze in een bakje met de vanillesuiker.
- Week ondertussen de gelatine in een bakje, en knijp deze uit wanneer ze zacht zijn geworden.
- Verwarm de gelatine in een pannetje en haal het van het vuur als deze is opgelost.
- Pak het bakje kwark, en roer de gelatine door de kwark.
- Spatel daarna rustig de kwark met de gelatine, door de slagroom. Spatel niet teveel, want je wilt het luchtig houden!
- Pak de afgekoelde bodem, en doe naar eigen hoeveelheid bovenop de bodem de amandelspijs.
- Schenk daarna de vulling over de bodem, en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast.
- Wanneer het taartje opgestijfd is, kan je deze nog versieren met kruidnootjes en/of speculaas en amandelen!
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter