Zo maak je dit recept:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de savooikool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de bladeren in grove stukken.
- Leg de stukken savooikool op een bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de savooikool in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat de bladeren knapperig en goudbruin zijn.
- Halveer de cherrytomaatjes, snijd de rode chilipeper en knoflook fijn
- Terwijl de savooikool roostert, verhit je 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode chilipeper en knoflook toe en bak ze kort tot ze geurig zijn.
- Voeg de cherrytomaatjes en groene olijven toe aan de pan. Bak gedurende 5-7 minuten, of totdat de tomaatjes zacht worden en beginnen te pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak ondertussen de noten en de peterselie grof. Meng dit in een aparte kom met citroensap, zout en peper.
- Haal de geroosterde savooikool uit de oven en schik deze op een serveerschaal.
- Lepel het tomaten- en olijvenmengsel over de geroosterde savooikool.
- Strooi de noten-peterselietopping gelijkmatig over het gerecht.
- Serveer de geroosterde savooikool als bijgerecht of als lichte vegetarische maaltijd.
Reacties (0)
Laat jouw reactie achter