Geroosterde kool met tomaten en chili

45 min
Geroosterde kool met tomaten en chili

Je salade eens op een andere manier serveren aankomende feestdagen? Dit gerecht ziet er niet alleen gezellig uit, het is ook echt lekker! Wie ga jij verrassen met dit bijgerecht?

Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, lupine, mosterd, schaaldieren, selderij, sesam, soja, pinda, tarwe, vis en weekdieren.


Dit recept is gemaakt door het team van Happy Living Academy.
Zo maak je dit recept:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de savooikool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de bladeren in grove stukken.
  3. Leg de stukken savooikool op een bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de savooikool in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat de bladeren knapperig en goudbruin zijn.
  4. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de rode chilipeper en knoflook fijn
  5. Terwijl de savooikool roostert, verhit je 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode chilipeper en knoflook toe en bak ze kort tot ze geurig zijn.
  6. Voeg de cherrytomaatjes en groene olijven toe aan de pan. Bak gedurende 5-7 minuten, of totdat de tomaatjes zacht worden en beginnen te pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Hak ondertussen de noten en de peterselie grof. Meng dit in een aparte kom met citroensap, zout en peper.
  8. Haal de geroosterde savooikool uit de oven en schik deze op een serveerschaal.
  9. Lepel het tomaten- en olijvenmengsel over de geroosterde savooikool.
  10. Strooi de noten-peterselietopping gelijkmatig over het gerecht.
  11. Serveer de geroosterde savooikool als bijgerecht of als lichte vegetarische maaltijd.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Feestdagen,