Nootmuskaat gemalen

100% puur

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Nootmuskaat gemalen

  • Heerlijke nootmuskaat kruiden
  • Geeft een vleugje warmte aan je gerechten
  • Ook lekker in zoete baksels en tussendoortjes
  • Smaakvol kruid in stoofschotels, sauzen en over groenten
  • Verpakt in hersluitbare pot van 300 gram


Ingrediënten: gemalen nootmuskaat.


Nootmuskaat een veelzijdige en smaakvolle toevoeging

Het kruid nootmuskaat is afkomstig van de bootmuskaatboom en wordt gewonnen uit nootmuskaat bollen. De gemalen nootmuskaat kruiden geven een heerlijke smaak aan zowel zoete als hartige gerechten. Nootmuskaat is daarom ook een onmisbaar kruid wat niet in je keukenkastje mag ontbreken.

Gemalen nootmuskaat

Door de nootmuskaatbollen te drogen en te vermalen tot nootmuskaat poeder krijgen wij een fijn gemalen nootmuskaat kruid. Het heeft een kenmerkende warme en lichtzoete smaak en een aromatisch aroma.


Populaire toepassingen voor nootmuskaat

Je kunt nootmuskaat op heel manieren toepassen om je gerechten of dranken smaak te geven. De meeste bekende variaties zijn:

  1. Koken. Voeg gemalen nootmuskaat toe aan hartige gerechten zoals aardappelschotels, soepen, stoofschotels en in sauzen. Hierdoor krijgen ze extra diepte en smaak.
  2. Bakken. Gebruik het nootmuskaat kruid in zoete lekkernijen zoals cakes, koekjes, en brood om een subtiel kruidig accent toe te voegen.
  3. Warme dranken. Strooi een snufje gemalen nootmuskaat voor volwassenen over de koffie, cappuccino of warme chocolademelk voor een extra rijke smaakbeleving. 


Houdbaarheid en bewaren

Bewaar de nootmuskaat na gebruik luchtdicht in de aangeleverde pot op een donkere plaats. 

T.H.T.  07-03-2026
Beoordelingen