Naakte havermout bio

100% biologisch

Niet op voorraad

Naakte havermout

  • 100% biologische havermout (avena nuda) van Nederlandse oorsprong
  • Boordevol gezonde oplosbare voedingsvezels
  • Verzadigd langdurig
  • Gezonde vetzuren, vitaminen & mineralen

Inhoud: naakte biologische havermout.

Havermout is gezond

Haver is een gezond graan en verschilt qua voedingseigenschappen t.o.v. andere graansoorten. Waarom is haver dan zo gezond?

Haver is gezond door de volgende 5 kenmerken:

  1. Gezonde olieen. De van nature aanwezige olie in haver, hoop zich op in de haverkorrel. Deze vetzuren zijn onverzadigde vetten die ons lichaam nodig heeft. 
  2. Haver bevat oplosbare vezels die ook wel beta-glucanen worden genoemd. Bij een inname van 3 gr van deze vezels per dag heeft het in combinatie met andere gezonde voeding (laag in verzadigde vetten) een cholesterolverlagende werking op ons lichaam.
  3. Haver geeft na consumptie geleidelijk glucose af en is dus een stuk vriendelijker voor je bloedsuikerspiegel. Hierdoor schommelt deze minder op en neer. Een voordeel hiervan is dat je langer verzadigd bent en meer energie ervaart. 
  4. De voedingsvezels worden in de darm langzaam opgenomen. Hierdoor kan je lichaam meer uit de voedingsstoffen halen!
  5. Haver is een bron van vitaminen en mineralen, waarvan sommige de werking hebben als een antioxidant. Dit neutraliseert vrije radicalen en heeft een ontstekingsremmende werking.

Tip: wil je liever direct een gezonde havermoutpap op tafel zetten? Kies dan voor 'gewone' havermout of de heerlijke door ons samengestelde havermout muesli

Allergie informatie

Bevat gluten. Kan sporen bevatten van noten, pinda's en soja.

 

Beoordelingen