Piri piri kruiden

Spicy & smaakvol

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Piri piri kruiden

  • Heerlijke spicy kruidenmix
  • Lekker pittige kruidenmengsel voor vis, vlees & groenten
  • Maak zelf een heerlijke kip piri piri gerecht
  • Lekker als dry-rub door de chili peper, paprika en knoflook
  • Verpakt in handige strooibus


Piri piri kruiden de pittige smaakmaker in de keuken

Piri piri kruiden zijn een essentieel ingrediënt in de keuken. Vooral voor liefhebbers van pittig eten mag dit kruidenmengsel niet ontbreken in het keukenkastje! Piri piri kruiden hebben van oorsprong de naam te danken aan de naam piripiri wat in het Swahili de naam is voor hete chilipeper. Door de pittige peper te vermengen met andere specerijen zoals gedroogde rode pepers, knoflook en andere ingrediënten geeft het een pittige en smaakvolle bite aan gerechten. 

Piri piri kruiden zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt als smaakvolle marinade voor gegrilde kip, vis, groenten en tegenwoordig voor ook kleine bladerdeeghapjes met of zonder vlees, zelfgemaakte chips en zelfs aan popcorn!

  • Tip: voor een authentieke Portugese smaak marineer je kippenvleugels, of garnalen in een mengsel van piri piri kruiden, citroensap en een beetje olijfolie voordat je ze grilt.


Kruiden en specerijen om te combineren met pittige piri piri

Piri piri kruiden hebben een complexe smaak door de basis van gedroogde rode pepers en knoflook. Wil je dit kruidenmengsel meer diepte geven in een gerecht of een verfijnde aanvulling? Dan combineer je het beste met een van deze specerijen:

  1. Oregano. Dit voegt een kruidige smaak toe die goed past bij de pittigheid van de piri piri kruidenmix zonder het heter te maken.
  2. Paprikapoeder. Dit versterkt de peperige smaak en voegt een subtiele milde zoetheid toe.
  3. Komijn. Dit geeft een warme licht nootachtige smaak aan de piri piri kruiden.
  4. Koriander. Geeft een frisse citrusacthige smaak aan het geheel die lekker combineert met de pittige smaak van de piri piri kruiden.


Door deze kruiden te combineren kun je de smaak van gerechten versterken of nog meer smaakvariaties geven!
Beoordelingen