Kikkererwtenmeel biologisch

  • 100% biologisch gemalen kikkererwten
  • Van nature glutenvrij
  • Gezond & eiwitrijk


Gezonde kenmerken van kikkererwtenmeel

  1. Kikkererwten bevatten een aardige dosis eiwitten. Kikkererwten zijn gezond en dit komt met name door het hoge halte aan eiwitten. Kikkererwtenmeel bevat per 100 gram wel meer dan 20 gram eiwitten!
  2. Kikkererwten zijn van nature rijk aan voedingsvezels. Deze vezels zijn belangrijk om ook tijdens een dieet het functioneren van de darmen goed te laten verlopen.
  3. Kikkererwtenmeel is van van nature glutenvrij en daardoor bijzonder geschikt om te gebruiken als glutenvrij bakalternatief. Denk aan gezonde pizzabodems, pannekoeken en hartige taarten.

Kikkererwtenmeel gebruiken

Kikkererwtenmeel is ideaal om een gezonde pizzabodem van te maken. Het enige wat je per 100 gr kikkererwtenmeel toevoegt is ongeveer 300ml water en een scheutje olijfolie. Meng dit samen tot een deeg en rol het pizzadeeg uit in een ronde bakvorm. Even een uur of 2 in de koelkast en je kunt verder met het creeeren van je zelfgemaakte pizza zonder gluten! 

Kikkererwtenmeel is ook goed te gebruiken als bodem van hartige taarten, quiches, pannekoeken en als krokante laag om een heerlijk stukje vis.

 

Beoordelingen