Goji bessen biologisch

Puur & bio

OP VOORRAAD - Binnen 24 uur verzonden.

Biologische goji bessen

  • 100% biologisch
  • 0% toevoegingen 
  • Vrij van bestrijdingsmiddelen
  • Zongedroogde goji bessen
  • Anti-oxidanten & mineralen

Inhoud:  biologische goji bessen*


Goji bessen of goji berries zijn gedroogde rode bessen die oorspronkelijk uit China komen. Goji bessen groeien aan bomen en worden 1 periode per jaar geoogst. Goji bessen staan bekend door de combinatie van verschillende gezonde voedinsstoffen waaronder aminozuren en antioxidanten. 

Gezonde voedingsstoffen goji bessen 


Goji bessen en antioxidanten

De belangrijkste voedingsstoffen van goji bessen waardoor het zo populair superfood zijn geworden In ons lichaam vinden er dagelijks schadelijke processen plaats die worden veroorzaakt door vrije radicalen. Antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, selenium en zink in de goji bes zorgen ervoor dat deze vrije radicalen geen schade kunnen toebrengen aan onze cellen, DNA en lichaamsprocessen. Zij neutraliseren deze vrije radicalen, waardoor de goji bes zo indirect een positieve werking op het immuunsysteem heeft en de celvernieuwing stimuleert. Als sporter is het juist belangrijk dat cellen niet worden afgebroken en dat zij optimaal beschermd worden. Dagelijks een handje goji bessen draagt hier al aan toe. 

Goji bessen en aminozuren

Goji bessen bevatten aminozuren. Eiwitten worden opgebouwd uit deze aminozuren. Eiwitten zijn voor ons lichaam erg belangrijk, omdat zij verantwoordelijk zijn voor bijna al onze lichaamsprocessen. Bijna al ons weefsel is opgebouwd uit eiwitten. Zo is de opbouw en herstel van onze spieren, celgroei, wondgenezing, hormoonproductie, enzymen en de vochtbalans onder andere afhankelijk van eiwitten. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en zijn daarom erg belangrijk om binnen te krijgen. In totaal zijn er 18 aminozuren, waarvan er 8 essentieel zijn. In veel voedingsproducten zitten een aantal aminozuren. Het unieke aan de goji bes is dat deze alle essentiële aminozuren bevat. Voornamelijk de aminozuren isoleucine, leucine en lysine zijn o.a. in verhouding zeer duidelijk terug te vinden in deze besjes. 

Vitaminen en mineralen in goji bessen

Goji bessen worden in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt vanwege de vele gezonde eigenschappen. Naast bovengenoemde antioxidanten bevat de goji bes namelijk ook vitamine A,B2, B6, calcium, magnesium, ijzer en kalium. Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor sporters, omdat het lichaam zich moet kunnen opbouwen. Naast eiwitten, vetten en koolhydraten heeft ons lichaam ook bouwstoffen nodig die onze cellen voeden. De goji bes biedt een gevarieerde hoeveelheid vitaminen en mineralen aan waar ons lichaam zich mee kan opbouwen. 

Wil jij meer lezen over de gezonde effecten van goji bessen en hoe deze jou ondersteuning kunnen bieden in je gezonde en sportieve levensstijl? 

Tips voor goji bessen

Goji bessen kunnen direct worden gegeten, maar kunnen ook worden toegevoegd aan een heerlijke salade, muesli(reep) of smoothie. Om een positief effect te ondervinden, stelt de richtlijn dat je gedurende langere tijd 10 tot 20 g per dag zou kunnen aanhouden. Daarnaast is het verstandig je voedingsschema te variëren en regelmatig af te wisselen tussen groenten en (gedroogd) fruit om je lichaam variatie in natuurlijke vorm te kunnen aanbieden.

Beoordelingen