OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
€ 4,95
Excl. BTW: € 4,54
Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
Altijd lekker vers zoals op de markt
Al 50 jaar dé notenspecialist
De beste kwaliteit voor marktprijzen
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten
Franse Pruimen zonder pit
Zachte gedroogde pruimen
Van nature zoet van smaak
Vezelrijk
Stimuleren de darmwerking
Bewaartip: in de koelkast bewaren voor lange houdbaarheid
Ingrediënten:
Pruimen zonder pit, E200 (Sorbinezuur)
Er zit geen verschil in voedingswaarde tussen pruimen met en zonder pit.
Gezonde kenmerken Franse pruimen zonder pit
1. Pruimen stimuleren de darmen
Pruimen staan bekend om hun stimulerende werking op de darmen. Vooral als je aan een dieetschema vastzit kunnen de darmen wat lui raken. Pruimen bevatten veel vezels die een positieve invoeld hebben op de darmwerking. Volgens de EFSA (European Food Safety Authority) hebben pruimen dezelfde werking als psyllium vezels, waarvan de werking wetenschappelijk onderbouwd is.
2. De bloeddruk wordt positief beïnvloed door pruimen
Pruimen bevatten net als zure abrikozen ook een hoog gehalte aan kalium. Kalium en natrium werken samen o de vochtbalans in het lichaam in orde te houden. Wat inhoudt dat een grote hoeveelheid kalium een te hoog gehalte aan natrium neutraliseert. Juist een te hoog natriumgehalte zorgt vaak voor een hoge bloeddruk. Het eten van pruimen zorgt er dus voor dat deze mineralen meer in balans komen, wat een positief effect kan hebben op een verlaging van de bloeddruk.
3. Pruimen en anti-oxidanten
Pruimen bevatten beta-caroteen, wat een pro-vitamine A is. Vitamine A is een antioxidant die ons lichaam helpt te beschermen tegen vrije radicalen. Deze ontstaan al bij een normale stofwisseling, maar belasten ons lichaam extra in het geval van zware lichamelijke inspanning, slechte voeding, alcohol, rook etc. Antioxidanten zoals in pruimen zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade kunnen toebrengen aan onze gezonde cellen. Zij neutraliseren deze stofjes en zorgen er zo voor dat onze lichaamscellen in optimale conditie blijven. Het is natuurlijk belangrijk de cellen gezond te houden om zo het optimale uit je lichaam te halen. Voeding is hier een ondersteunende factor.
Tips voor pruimen
Pruimen kunnen zo gegeten worden als tussendoortje, maar kunnen ook geweekt worden. Door het vocht zijn ze zachter en sappiger van smaak. Ook zijn ze zo makkelijker te verteren en worden de voedingsstoffen nog beter opgenomen.
Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten en noten worden verwerkt.
Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
Energie1005 kJ / 240 kcal
Eiwitten2,2g
Koolhydraten63,9g
Vezels7,1g
waarvan suikers38,1g
Vetten0,4g
verzadigde vetten0,1g
Mineralen
Kalium732 mg
Luteïne & Zeaxanthine148 mcg
Mangaan0,299 mg
Zout0,05g
Calcium43 mg
Magnesium41 mg
Fosfor69 mg
Ijzer2 mg
Zink0,44 mg
Vitaminen
Vitamine B20,18 mg
Vitamine B31,88 mg
Vitamine K59,5 mcg
Vitamine B60,205 mg
Vitamine C0,6 mg
Houdbaarheid
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Pruimen zonder pit
Franse topkwaliteit
22 beoordeling(en)
Franse Pruimen zonder pit
Ingrediënten:
Pruimen zonder pit, E200 (Sorbinezuur)
Er zit geen verschil in voedingswaarde tussen pruimen met en zonder pit.
Gezonde kenmerken Franse pruimen zonder pit
1. Pruimen stimuleren de darmen
Pruimen staan bekend om hun stimulerende werking op de darmen. Vooral als je aan een dieetschema vastzit kunnen de darmen wat lui raken. Pruimen bevatten veel vezels die een positieve invoeld hebben op de darmwerking. Volgens de EFSA (European Food Safety Authority) hebben pruimen dezelfde werking als psyllium vezels, waarvan de werking wetenschappelijk onderbouwd is.
2. De bloeddruk wordt positief beïnvloed door pruimen
Pruimen bevatten net als zure abrikozen ook een hoog gehalte aan kalium. Kalium en natrium werken samen o de vochtbalans in het lichaam in orde te houden. Wat inhoudt dat een grote hoeveelheid kalium een te hoog gehalte aan natrium neutraliseert. Juist een te hoog natriumgehalte zorgt vaak voor een hoge bloeddruk. Het eten van pruimen zorgt er dus voor dat deze mineralen meer in balans komen, wat een positief effect kan hebben op een verlaging van de bloeddruk.
3. Pruimen en anti-oxidanten
Pruimen bevatten beta-caroteen, wat een pro-vitamine A is. Vitamine A is een antioxidant die ons lichaam helpt te beschermen tegen vrije radicalen. Deze ontstaan al bij een normale stofwisseling, maar belasten ons lichaam extra in het geval van zware lichamelijke inspanning, slechte voeding, alcohol, rook etc. Antioxidanten zoals in pruimen zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade kunnen toebrengen aan onze gezonde cellen. Zij neutraliseren deze stofjes en zorgen er zo voor dat onze lichaamscellen in optimale conditie blijven. Het is natuurlijk belangrijk de cellen gezond te houden om zo het optimale uit je lichaam te halen. Voeding is hier een ondersteunende factor.
Tips voor pruimen
Pruimen kunnen zo gegeten worden als tussendoortje, maar kunnen ook geweekt worden. Door het vocht zijn ze zachter en sappiger van smaak. Ook zijn ze zo makkelijker te verteren en worden de voedingsstoffen nog beter opgenomen.
Tip: probeer nu ook de pruimen met pit!
Oorsprong
Frankrijk
Allergie informatie
Van nature glutenvrij. Verpakt in een bedrijf waar ook pinda's, gluten en noten worden verwerkt.
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Geef beoordeling over Pruimen zonder pit
Topkwaliteit
Bio & pitloos
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.