Spaghetti low carb konjac

Glutenvrij & bio

Spaghetti low carb konjac

  • Smaakvolle vervanger van pasta
  • Slechts 1.2 koolhydraten per 100 gram 
  • 10 kcal per 100 gram konjac spaghetti
  • Gemaakt van de konjacwortel
  • Lekkere pasta maar dan koolhydraatarm


Ingrediënten: water (China), 3% konjacmeel*, zuurteregelaar: citroenzuur. * = van biologische landbouw


Konjac pasta als vervanger voor koolhydraat rijke pasta gerechten

De konjac of konjakwortel is afkomstig van een plant die voornamelijk groeit in warme streken in Japan, Chine en Azie. De konjacwortel wordt gemalen tot poeder en gebruikt als bindmiddel in de Aziatische keuken. 

De kenmerken van de konjacwortel is dat deze voornamelijk uit voedingsvezels bestaat en in aanraking met water absorbeert. Hierdoor geeft het een stevige vaste structuur en is het bij uitstek geschikt om er koolhydraat arme spaghetti of noodles van te maken.

De voordelen van konjac spaghetti vs tarwe rijk spaghetti of pasta zijn;

  1. Neutrale smaak dus net als gewone spaghetti of pasta kun je er een smaakvol gerecht van maken met behulp van kruiden en sauzen.
  2. Met slechts 1,2 koolhydraten per 100 gram konjac spaghetti is dit een super low-carb maaltijd basis product! Hierdoor is het zeer geschikt in een low-carb dieet, keto dieet of gezonde levensstijl waarbij je minder koolhydraten wilt eten maar afwisseling wenst bij je maaltijden door niet alleen maar groentes met vis, vlees of Vega wilt combineren. Je kunt dit gerust toevoegen aan je salade of warme maaltijd.
  3. Verzadigd door de natuurlijke aanwezigheid van vezels en de absorberende eigenschappen krijg je sneller een vol en verzadigd gevoel.
  4. Glutenvrij dus ook ook geschikt als pasta vervanger in een glutenvrij dieet.
  5. Geurloos koken en bakken. Door de neutrale geur en smaak kun je een lekkere maaltijd klaarmaken en naar wens op smaak brengen.



Voedingswaarde
Voedingswaarde (per 100 gram)
  • Energie 42 kJ / 10 kcal
  • Eiwitten 0,1 g
  • Koolhydraten 1,2 g
  • waarvan suikers 0,2 g
  • Vezels 2,8 g
  • Vetten 0,1 g
Mineralen
  • Zout 0 g
  • Natrium 0 g
Beoordelingen