Met deze 4 ingrediënten bak je zelf een traditioneel Frans stokbrood. Heerlijk knapperig, diep van smaak en helemaal puur!
Benodigdheden voor 2 stokbroden
500 g Franse bloem T65 Emilie
325 ml lauwwarm water
10 g zout
2 g droge gist (of 6 g verse gist)
* optioneel; vervang 50 gram bloed door volkorenmeel voor een iets vollere smaak!
Recept
1. Mengen en kneden van het deeg
Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg langzaam het water toe en kneed het deeg ±10 minuten tot het soepel en elastisch is. Gebruik een keukenmachine of je handen.
2. Eerste rijs (60–90 min)
Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
3. Vormen (10 min)
Verdeel het deeg in twee stukken. Vorm elk stuk tot een langwerpige baguette: druk plat, rol strak op en leg op een bakplaat of in een baguettevorm.
4. Tweede rijs (30–45 min)
Laat nogmaals rijzen onder een licht vochtige doek of plasticfolie.
5. Oven voorverwarmen (250 °C)
Plaats een bakje water onderin de oven voor stoomvorming (zorgt voor een knapperige korst).
6. Snijden en bakken (20–25 min)
Snijd 3–4 diagonale inkepingen bovenin het deeg met een scherp mes. Bak 20–25 minuten tot de korst diep goudbruin en krokant is.
* TIp: laat het brood eerst volledig afkoelen op een rooster voor de beste korst!
Voedingswaarde
Houdbaarheid
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Beoordelingen
Geef beoordeling over Franse bloem T65 (Emilie)
Over Bas Boer Noten
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Bekijken Afrekenen
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Franse bloem T65 (Emilie)
Franse tarwe
0 beoordeling(en)
Franse bloem T65, Emilie
Ingredienten; T65 CRC zachte TARWE, TARWEgluten, gemout tarwemeel.
Inhoud: 1 kilo
Bak zelf een klassiek Frans stokbrood
Met deze 4 ingrediënten bak je zelf een traditioneel Frans stokbrood. Heerlijk knapperig, diep van smaak en helemaal puur!
Benodigdheden voor 2 stokbroden
500 g Franse bloem T65 Emilie
325 ml lauwwarm water
10 g zout
2 g droge gist (of 6 g verse gist)
* optioneel; vervang 50 gram bloed door volkorenmeel voor een iets vollere smaak!
Recept
1. Mengen en kneden van het deeg
Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg langzaam het water toe en kneed het deeg ±10 minuten tot het soepel en elastisch is. Gebruik een keukenmachine of je handen.
2. Eerste rijs (60–90 min)
Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
3. Vormen (10 min)
Verdeel het deeg in twee stukken. Vorm elk stuk tot een langwerpige baguette: druk plat, rol strak op en leg op een bakplaat of in een baguettevorm.
4. Tweede rijs (30–45 min)
Laat nogmaals rijzen onder een licht vochtige doek of plasticfolie.
5. Oven voorverwarmen (250 °C)
Plaats een bakje water onderin de oven voor stoomvorming (zorgt voor een knapperige korst).
6. Snijden en bakken (20–25 min)
Snijd 3–4 diagonale inkepingen bovenin het deeg met een scherp mes.
Bak 20–25 minuten tot de korst diep goudbruin en krokant is.
* TIp: laat het brood eerst volledig afkoelen op een rooster voor de beste korst!
Ongebrande noten
Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.
Gebrande noten
Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.
Chocolade
Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.
Pindakaas & Notenpasta's
Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.
Gedroogd fruit
De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.
Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.
Geef beoordeling over Franse bloem T65 (Emilie)
De familie Boer weet alles over noten.
Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.
Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.