Franse bloem T65 (Emilie)

Franse tarwe

OP VOORRAADWerkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis verzending v.a. € 35 (€45 BE/DE)
Waarom Bas Boer Noten?
  • Altijd lekker vers zoals op de markt
  • Al 50 jaar dé notenspecialist
  • De beste kwaliteit voor marktprijzen
Bastian Boer
“Mijn vader begon in 1974 op de markt, deze 50+ jaar ervaring proef je echt terug in onze eerlijke producten!”
Bastian Boer
Eigenaar Bas Boer Noten

Franse bloem T65, Emilie

  • Traditioneel Franse tarwebloem
  • Voor exclusief Frans brood
  • 100% geteeld in Frankrijk
  • Gemalen op duurzame wijze
  • CRC keurmerk


Ingredienten; T65 CRC zachte TARWE, TARWEgluten, gemout tarwemeel.

Inhoud: 1 kilo

Bak zelf een klassiek Frans stokbrood

Met deze 4 ingrediënten bak je zelf een traditioneel Frans stokbrood. Heerlijk knapperig, diep van smaak en helemaal puur!

Benodigdheden voor 2 stokbroden

  • 500 g Franse bloem T65 Emilie 

  • 325 ml lauwwarm water

  • 10 g zout

  • 2 g droge gist (of 6 g verse gist)

    * optioneel; vervang 50 gram bloed door volkorenmeel voor een iets vollere smaak!

Recept

1. Mengen en kneden van het deeg

Meng de bloem, gist en het zout in een kom. Voeg langzaam het water toe en kneed het deeg ±10 minuten tot het soepel en elastisch is. Gebruik een keukenmachine of je handen.

2. Eerste rijs (60–90 min)

Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.

3. Vormen (10 min)

Verdeel het deeg in twee stukken. Vorm elk stuk tot een langwerpige baguette: druk plat, rol strak op en leg op een bakplaat of in een baguettevorm.

4. Tweede rijs (30–45 min)

Laat nogmaals rijzen onder een licht vochtige doek of plasticfolie.

5. Oven voorverwarmen (250 °C)

Plaats een bakje water onderin de oven voor stoomvorming (zorgt voor een knapperige korst).

6. Snijden en bakken (20–25 min)

Snijd 3–4 diagonale inkepingen bovenin het deeg met een scherp mes.
Bak 20–25 minuten tot de korst diep goudbruin en krokant is.


* TIp: laat het brood eerst volledig afkoelen op een rooster voor de beste korst!

Voedingswaarde
Houdbaarheid

Ongebrande noten

Wij zetten een houdbaarheidsdatum (T.H.T.) van 6 tot 9 maanden op onze verpakkingen. De ongebrande noten zijn dus minimaal houdbaar tot de aangegeven datum. Mits de noten na gebruik luchtdicht en op een koele, donkere plek bewaard worden (<18 graden), kun je er zelfs nog tot maanden ná de T.H.T. datum van genieten.

Gebrande noten

Onze gebrande noten worden dagelijks vers gebrand op 150 graden. Dit geeft ze de knapperige bite. We verpakken ze in hersluitbare zakken en geven een T.H.T. van 3 maanden mee. Bewaar de noten luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden) om ook na deze houdbaarheidsdatum van hun smaak te genieten.

Chocolade

Onze chocolade heeft een T.H.T. van 9 tot 12 maanden. Bewaar de chocolade luchtdicht en op een koele, donkere plek (<18 graden). Zo blijft de chocolade nog langer goed, zelfs na de aangegeven houdbaarheidsdatum.

Pindakaas & Notenpasta's

Na productie minimaal 6 maanden houdbaar. Het olielaagje wat er bovenop ontstaat van nature, gewoon even goed doorroeren en smullen maar! Bewaar buiten de koelkast, bij voorkeur in een donkere lade of kast.

Gedroogd fruit

De aangegeven T.H.T. is de minimale houdbaarheidsdatum mits afgesloten na gebruik en donker en koel (<16 graden) bewaard.

Bewaar gedroogd fruit in de periode tussen mei en september bij voorkeur standaard in de koelkast om motjes en andere fruitvliegjes te voorkomen.

Beoordelingen
Over Bas Boer Noten

De familie Boer weet alles over noten.

Bas Boer begon in 1974 met een kraam met noten en zuidvruchten op de Rotterdamse markt.

Vandaag de dag heeft de nieuwe generatie notenspecialisten, Bas jr en Hania het overgenomen. Naast onze uitgebreide webshop staan we ook nog steeds wekelijks op 11x vaste weekmarkten in Zuid-Holland.

In de video zie je ons ambachtelijke proces.