• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Stoofpotje zoete aardappel


Stoofpotje zoete aardappel

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Een gezond stoofpotje van zoete aardappel met groenten en amandelen

Het einde van de zomer komt helaas weer in zicht. De bewolkte en regenachtige dagen maken dat je waarschijnlijk weer meer trek hebt in warme gerechten en daar mag een vers en gezond stoofpotje nstuurlijk niet bij ontbreken!

Nadiah, moeder van 2, heeft het druk net als ieder andere vrouw met een gezin, een baan en huishouden. Toch lukte het haar een gezonde levensstijl aan te nemen en der kookkunsten simpel aan te passen en voortaan zonder kant-en-klare zakjes, sauzen en ongezond eten een heerlijke maaltijd neer te zetten. Vandaag deelt Nadiah haar favoriete stoofpotje met zoete aardappel, groenten en witte amandelen.

Ingredienten voor 1 zoete aardappel stoofpot

  • Scheutje olijfolie
  • 1 tl komijn
  • Peper, zout
  • 1 handje witte amandelen
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 1 flinke ui
  • halve aubergine
  • halve citroen
  • Verse doperwtjes uit de diepvries
  • 2 (flinke) zoete aardappels
  • 1 rode peper

Bereiding van de stoofpot

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in flinke blokken.
  2. Kook de zoete aardappel stukken in een minuut of 10 gaar. Giet ze af en zet even weg.
  3. Snijd nu ook de aubergine in grove stukken en zet in een bakje opzij.
  4. Snijd het pepertje heel fijn. Snijd de ui in grove stukken. 
  5. Snijd nu de knoflook in schijfjes. Doe dit niet te dun!  (Tip: Door knoflook te persen smaakt heel je gerecht naar knoflook, maar de schijfjes stoven mee waardoor de scherpte eraf gaat)
  6. Doe de olie in de pan, en fruit de stukken ui, het pepertje en de knoflook zachtjes aan. Bak kort 1 theelepel komijn mee, en giet het pakje tomatenblokjes in de pan.
  7. Giet er een scheutje water bij en zet het vuur laag. Doe de aubergine er bij, naar smaak wat peper en zout, en kijk of je saus nog water nodig heeft, het mag niet te droog worden anders bakt het aan. Je kunt nu ook wat citroensap toevoegen, en de zoete aardappels. Laat het een half uurtje stoven met de deksel op de pan, en steeds als je denkt dat het nodig is voeg je een scheutje water toe. De doperwtjes voeg je de laatste 10 minuten toe om mee te warmen.

Het belangrijkste is, proef tussendoor! Als je het iets pittiger wilt, of denkt dat het wat meer citroen mag hebben, voeg dan gerust wat toe. Als de groenten gaar zijn, en de smaak lekker, voeg je als laatst wat witte amandelen toe, die je zelf even droog roostert in een koekepan. Ik eet dit het liefst met een stukje kip uit de oven of vis en een klein schepje couscous, of bruine rijst.

Eet smakelijk!