• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Zalm after-work-out recept


Zalm after-work-out recept

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Zalm after-work-out recept

Een onderzoek uit het International Society of Sports Nutrition heeft bewezen dat een combinatie van 1-5 gram creatine, 30-40 gram proteïne, 50-100 gram koolhydraten en 30 gram vet de beste optie was voor spieropbouw wanneer dit direct genuttigd werd na de training. De zalm voorziet in de proteïne, creatine en vet, terwijl de aardappel, rijst en groenten voor de koolhydraten zorgen.

Ingrediënten

  • 200 gram zalm
  • 1 kop (bruine) rijst/quinoa
  • 150 gram groene asperges
  • 50 gram cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Citroen
  • Kruidenzout of zout, peper en dille
  • 1 teen knoflook

Dille-saus

  • 100 g magere yoghurt
  • 4 eetlepels (60 ml) Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels (60 ml) vers uitgeperst citroensap
  • een handvol fijngeknipte verse dille

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of quinoa zoals op de verpakking staat.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C of zet de grill aan.
  3. Kruid de zalm met de kruiden en leg deze samen met de asperges 20 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de dille-saus klaar door de yoghurt, mosterd, honing, citroensap en dille in een kom te mengen. Zet de kom in de koelkast.
  5. Snij de knoflook in stukjes en bak deze even kort in een wokpan met wat olijfolie.
  6. Zodra ze glazig worden kan de quinoa nog kort gewokt worden met de erwten en eventueel wat kruidenzout.  
  7. Maak ondertussen de dille-saus klaar door de yoghurt, mosterd, honing, citroensap en dille in een kom te mengen.
  8. Zodra de zalm klaar is kan deze samen met de asperges en de quinoa geserveerd worden. 
  9. Schep tot slot nog wat van de saus over de vis heen.