• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 

Vegan kaas van cashewnoten maak je zo!

Geplaatst door hania 23-03-2018 0 Reactie(s)


Ben je ook zo gek op kaas? Maar wil je liever minder zuivel binnenkrijgen of eet je juist heel bewust minder of geendierlijke producten? Dan zijn deze vegan kaasjes op basis van cashewnoten echt een aanrader! En uiteraard, ze zijn nog lekker ook!

Ingredienten voor 2 ronde vegan kaasjes

  • 300 gr cashewnoten stukjes (tip; deze zijn voordeliger geprijsd)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde dille of basilicum
  • 3  theelepels zwarte sesamzaadjes 
  • 1 eetlepel komijnzaadpoeder * optioneel

En zo maak je vegan kaas van cashewnoten 

  1. Laat de cashewnoten minimaal 30  tot 60 minuten weken in water. 
  2. Laat de cashews na het weken goed uitlekken zodat er geen water achterblijft.
  3. Doe alle ingredienten, behalve de dille en sesamzaadjes, nu in de keukenmachine. Mix tot het 1 mengsel is en zorg dat het niet te vloeibaar wordt. Het moet glad zijn maar nog wel een beetje stevig.
  4. Haal alles uit de keukenmachine en verdeel het mengsel over 2 kaasjes, ieder op een eigen velletje bakpapier. Maak nu een mooi rond kaasje zoals bijvoorbeeld een camembert. 
  5. Vouw nu bij beide het bakpapier strak om het kaasje en leg ze voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Haal de kaasjes uit de koelkast, je kan de kaasjes nu nog goed extra vorm geven en strooi de dille en sesamzaadjes over de kaasjes voor een extra lekkere bite.
  7. Leg de kaasjes hierna nog voor minimaal 2 uur maar het liefst langer in de koelkast zodat ze goed stijf worden.
  8. En klaar zijn je veganistische kaasjes op basis van cashewnoten!

 

Laat een reactie achter

De familie Boer staat altijd klaar voor een praatje. Bel, mail of bezoek ze op de markt.