Vega notenburgers maak je zo

Vega notenburgers maak je zo

Heerlijke vegaburgers op basis van noten


Ook zo gek op een lekkere burger? Maar eet je graag minder vlees of juist geen vlees? Dan zijn deze Vega burgers heel snel je favoriete burger. Makkelijk te maken en lekker, ja ook voor de echte 'vleesliefhebber'!


Ingredienten 3 vega burgers:


Voor de burgers:

  • 1 blik zwarte bonen
  • 50 gram paranoten
  • 2 geraspte/geperste teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte kaas naar keuze
  • 8 eetlepels panko
  • Verse fijn gehakte peterselie
  • Snufje zout en peper

Tomatensausje voor de burgers:

  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel jalapeno pepers
  • 1/2 rood uitje
  • 2 augurken

Extra ingredienten:

  • 3 hamburger broodjes of luxe ciabatta bollen
  • 1 avocado in plakjes gesneden
  • 1 kropje sla of losse sla blaadjes
  • tomatenketchup


En zo maak je zelf de lekkerste Vega burgers

  1. Doe de zwarte bonen met alle  andere burger-ingredienten, behalve de kaas, in een blender of keukenmachine. Mix tot het een fijne structuur heeft. Kijk of je de burgers van het mengsel goed kan vormen als ze te nat zijn voeg dan nog wat panko toe.
  2. Voeg de geraspte kaas nu toe en kneed door met je handen.
  3. Maak 2 of 3 burgers van het mengsel en leg ze voor 10 - 15 minuten in de koelkast.
  4. Snijd de hamburger broodjes open en besmeer met olijfolie. Rooster de broodjes even op een grillplaat, in de pan of in een broodrooster.
  5. Doe wat olijfolie om te bakken in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin.
  6. Tomatensalade maken: snijd de tomaat nu in kleine blokjes/stukjes en verwijder de tomatenzaadjes uit het midden. Snijd ook de peper, ui en augurk in kleine blokjes en meng alles in een schaaltje. 
  7. Beleg de broodjes met sla, burger, avocado plakjes en daaroverheen de tomatensalsa en eventueel wat ketchup. 
  8. Voila, je burgers zijn klaar!