• Binnen 24 uur verzonden

Tarwegras poeder

100% puur

Niet op voorraad
  • Binnen 24 uur verzonden
  • Topkwaliteit producten sinds 1974
  • Gratis levering NL vanaf 40,-
  • Gratis levering BE vanaf 50,-

Tarwegras poeder 

  • 100% puur tarwegraspoeder
  • Per 80 gram verpakt in een handige pot
  • Merk: Jacob Hooy


Tarwegras en gezonde voedingsstoffen

Tarwegras poeder bevat een unieke samenstelling aan voedingsstoffen. Tarwegras is namelijk het woord voor; de kiem van een tarweplant, wat normaal gesproken dus ook uiteindelijk zou uitgroeien tot tarwe. De energie die nodig is om deze plant te laten groeien zit allemaal in dit tarwegras. Op de piek van het groeiproces wordt het gras geoogst,  langzaam gedroogd en uiteindelijk fijn gemalen. Zo ontstaat het bekende tarwegraspoeder die alle belangrijke voedingsstoffen nog bevat en ons optimaal kunnen voeden. Drie gram tarwegraspoeder staat bijna gelijk aan een kilo groente en fruit. 

Dit tarwegras wordt verbouwd en verwerkt in Nieuw-Zeeland. 


Top 3 voedingseigenschappen 


1. Tarwegras poeder reinigt en geeft energie

Tarwegraspoeder bevat Chlorofyl. Dit is de stof die de planten zijn groene kleur geeft. Tarwegras bestaat voor ongeveer 70% uit chlorofyl. Chlorofyl zorgt voor de pure groene kleur van het tarwegras maar ook tijdens het groeien dat de plan middels zonlicht de energie kan omzetten in glucose. Wij als mensen kunnen de glucose uit planten zeer goed gebruiken als efficiënte energie-leverancier. Dit komt doordat de samenstelling van chlorofyl en onze hemoglobinewaarde bijna helemaal gelijk is en snel opgenomen kan worden in je bloed. Dit betekent dus dat tarwegras poeder snel extra energie af kan geven. Ideaal dus om te gebruiken door je shake of smoothie voordat je gaat sporten om net dat beetje meer uit je work-out te halen. Volgens deskundigen heeft het Chlorofyl dat zich in tarwegras bevindt ontstekingsremmende, genezende en ontgiftende eigenschappen. Mede, omdat er uit meerdere studies is gebleken dat chlorophyl in staat is om de uischeiding van zware metalen, pesticiden en PCB´s te stimuleren. 

2. Drie gram tarwegras poeder = 1 kilo groente en fruit

Tarwegras poeder is mede zo gezond door de vele vitamines en mineralen die het bevat. Zo zitten er in een kleine shot al vitamine A, vitamine B-B12, vitamine C, vitamine K, vitamine E, ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor en natrium. Vitaminen en mineralen zijn ontzettend belangrijk om het lichaam optimaal te voeden. Ons lichaam heeft bouwstoffen nodig om goede cellen op te bouwen, bloed te vervoeren en alle organen goed te laten werken. Voor sporters is het noodzakelijk dat alle cellen, spieren en organen voedingsstoffen krijgen om optimaal samen te kunnen werken. Vermoeidheid en verzuring komt sneller voor zodra het lichaam niet voldoende bouwstoffen heeft. Het gaat niet alleen om eiwitten, vetten en koolhydraten, maar het is ook belangrijk dat het lichaam zich verder kan bouwen en zuurstof en voedingsstoffen optimaal door het bloed vervoerd kunnen worden. Bovendien bevat tarwegras ook veel eiwitten in de vorm van aminozuren, waardoor de vitaminen optimaal opgenomen kunnen worden. 

3. Tarwegras stimuleert de stofwisseling en enzymsystemen

De aminozuren in tarwegras bevorderen de groei van spierweefsel, celreparatie en bloedstolling. Deze eigenschappen zijn een goede aanvulling om de sportprestaties te verbeteren. Niet alleen voel je je algeheel fitter, maar ook zorgt het ervoor dat de cellen, organen en hart- en bloedvaten schoner en functioneler worden. 


Tips tarwegras poeder

Tarwegras poeder kan gebruikt worden puur op een lege maag om het lichaam te ontgiften. Drink drie maal daags een theelepel tarwegras poeder gemengd met water op een lege maag. Wij adviseren om dit in de ochtend op een lege maag te doen, voor de maaltijd en voor het slapen gaan. Zo kan het lichaam zich optimaal detoxen. Mocht u misselijk worden of last van uw buik krijgen verlaag de dosis dan. Begin met 1 tl per dag en voer dit langzaam op. 

Daarnaast is het ook ideaal om tarwegras poeder toe te voegen aan smoothies om de smoothie extra voedzaam te maken. 

Kortom, supergezond! Bestel nu topkwaliteit tarwegraspoeder voor een fijne prijs op basboernoten.nl

Allergie informatie

Glutenvrij, verpakt in een bedrijf waar ook pinda's en noten worden verwerkt. 

Beoordelingen