• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Speltpasta in tomatensaus


Speltpasta in tomatensaus

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Speltpasta in tomatensaus met runderballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de saus

  • 500 gram speltspaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper (met pitjes = pittig, zonder pitjes = minder pittig)
  • ½ peen
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • Olijfolie
  • Een handje pijnboompitten
  • Bouillonblokje
  • Basilicum
  • Peper & zout
  • Parmezaanse kaas

Voor de rundergehaktballetjes

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 1 sjalotje heel fijn gesneden
  • Een stukje geraspte gember
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op (voor de pasta).
  2. Doe de ingrediënten voor de runderballetjes in een grote schaal en kneed alles goed door elkaar. Rol hier vervolgens middelgrote balletjes van.
  3. Snij de ui, knoflook, rode peper en peen in kleine stukjes en bak deze groenten een paar minuten op hoog vuur.
  4. Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij en laat zachtjes pruttelen. Doe hier het bouillonblokje, een scheut olijflie en peper en zout bij.
  5. Bak de runderballetjes in een aparte pan totdat ze gaat zijn, daarna kunnen ze ook bij de saus.
  6. Ondertussen kan je de pasta in de pan met kokend water doen.
  7. Snij nog wat basilicum fijn en doe dit ook bij de saus (doe dit vlak voordat je de pasta afgiet en bij de saus doet).
  8. Als de pasta gaar is giet je het water af en meng je de pasta met de saus.
  9. Verdeel over borden en strooi wat parmezaanse kaas over de spaghetti.
  10. Strooi de pijnboompitjes over de borden.
  11. Eetsmakelijk!