• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Risotto, champignons en sesamzaad


Risotto, champignons en sesamzaad

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Recept: risotto, champignons met sesamzaad

Je kent het wel, lange werkdag gehad, vergeten boodschappen te doen. Tja, wat moet je dan eten? Na wat gerommel in de keukenkastjes en de koelkast tover je met risotto, champignons en sesamzaadjes een heerlijk recept op tafel!

Ingrediënten risotto voor 2 personen:

  • 130 gram risotto
  • 400 gram stukjes kip
  • 1 rode en 1 witte ui
  • 1 broccoli (ongeveer 350 gram)
  • 1 paprika
  • 100 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 rode peper (kun je weglaten als je niet van pittig houdt)
  • 1 bouillonblokje
  • 400 ml water
  • Kokosolie of olijfolie

Bereidingswijze risotto met champignons, groenten en sesamzaadjes:

  1. Zet een pan met water op het vuur. Snijd broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Daarna afgieten en even apart zetten.
  2. Snijd ondertussen de uien, paprika en champignons in plakjes/stukjes. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd de peper fijn.
  3. Bak in een grote pan de stukjes kip. Zodra ze gebakken zijn haalt u ze uit de pan en zet ze in een bakje opzij.
  4. Ondertussen 400 ml water verwarmen in een pan en laat het bouillonblokje hierin oplossen.
  5. Bij het vet, wat overblijft na het bakken van de stukjes kip, voegt u nog ongeveer een halve eetlepel kokosolie toe, waarin u vervolgens de uitjes fruit.
  6. Voeg de ongekookte risotto toe en roer totdat het vet verdeeld is over de risotto.
  7. Voeg ongeveer een derde van de bouillon toe. Laat dit koken en wacht totdat het vocht volledig opgenomen is door de risotto.
  8. Nu mogen de gesneden champignons, paprika en het pepertje worden toegevoegd. Pers vervolgens de knoflook uit boven de pan en roer het geheel goed door.
  9. Voeg nog een derde deel van de bouillon toe, laat het rustig koken en wacht tot het vocht is opgenomen door de risotto.
  10. Het laatste deel van de bouillon mag in de pan. Laat het rustig koken en wacht tot het vocht is opgenomen door de risotto.
  11. Voeg de stukjes kip en de broccoliroosjes toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  12. Voeg als laatste 2 eetlepels sesamzaad toe en laat nog een minuut in de pan warm worden.
  13. Opscheppen, aan tafel en genieten van een heerlijke zelfgemaakte risotto, champignons, sesamzaad en verse groenten!

Dit heerlijke risotto champignon recept met broccoli en sesamzaad is bedacht en geschreven door Laura, voorheen werkzaam bij Sports Nuts!
Juf Laura kookt graag en lekker en is binnenkort te volgen op haar eigen wordpress blog!