• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Quinoa salade met kip en verse spinazie


Quinoa salade met kip en verse spinazie

Deel dit recept

Ingrediënten (voor 3-4 personen):

  •  200 gr Quinoa
  •  2 Kipfilets
  •  2 Handjes verse spinazie
  •  1 Avocado
  • 1/2 Komkommer
  •  Doosje cherrytomaatjes
  •  3 el Zwarte olijven
  •  Kleine rode ui
  •  1 teentje knoflook
  •   Handje cashewnoten
  •  150gr Fetakaas of -blokjes
  •  1 tl Citroensap
  •  1 el olijfolie
  •   Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Doe de quinoa in een kom of zeef en spoel de korrels af met wat water. 
  2. Kook 400ml water in de waterkoker en los hier een vegetarisch bouillonblokje in op.
  3. Voeg de quinoa in het water zodra de bouillon is opgelost en laat de quinoa 12 minuten doorkoken. 
  4. Giet de quinoa na 12 minuten af in de zeef en doe het vervolgens in de schaal waarin je de salade gaat serveren.
  5. Terwijl de quinoa afkoelt snijd je de kipfilets in kleine stukjes. Marineer deze met peper, zout, kerrie, paprika en/of ketjap. (Naar eigen smaak)
  6. Terwijl de kip bakt begin je met het snijden van de andere ingrediënten. Van de halve komkommer kun je plakjes of blokjes maken, maar het is ook leuk om deze in de lengte te snijden met een kaasschaaf. Zo krijg je lange plakken; lekker fris en leuke decoratie!
  7. Snijd het rode uitje en het knoflook teentje zo fijn mogelijk, de feta kaas in blokjes, de cherrytomaatjes doormidden en de avocado in plakken.
  8. Gooi alle gesneden ingrediënten (je kunt eventueel iets bewaren voor decoratie) en de kip bij de afgekoelde quinoa en voeg de citroensap, olijfolie en peper en zout toe. Dit meng je goed en vervolgens voeg je als laatst de 2 handjes verse spinazie toe en meng je alles nog één keer. 
  9. Decoreer eventueel nog met wat daarvoor-bedoelde-ingrediënten en de salade is klaar om te serveren!