• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Gezonde pompoensoep


Gezonde pompoensoep

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde pompoensoep

Blogger Nadiah, 34 j en moeder van 2 kinderen lukte het om meer dan 15 af te vallen door gezond te eten en veel te bewegen. Nu alweer twee jaar later deelt zij op Sports Nuts haar gezonde recepten, tips en leuke blogs die jou zullen inspireren!

Je hebt pompoensoepen in allerlei variaties, maar ik houd het graag simpel. Een goede basis soep is heerlijk met een desembroodje erbij, of een lichte salade. En weet je wat ik het lekkerst vind? De leftovers de dag erna ; )

Ingredienten voor een gezonde pompoensoe

  • Scheutje olijfolie

  • 1 middelgrote pompoen

  • 2 teentjes knoflook 

  • 1 flinke ui 

  • 1 groene jalapeno peper

  • Peper en zout

  • 1 theelepel kerrie

  • 1 theelepel komijn

  • 1 liter groentebouillon

  • Hennepzaad & pompoenzaad

Recept pompoensoep

  1. Maak de pompoen schoon, verwijder de draden en zaden aan de binnenkant, en snijd de schil er af.
  2. Snijd vervolgens de pompoen in stukjes.
  3. Snijd de ui in grove stukken, pers de knoflook en snijd de jalapeno peper fijn.
  4. Zet de bouillon alvast op.
  5. Laat de olijfolie warm worden, en fruit de ui, knoflook en kruiden eventjes aan.
  6. Doe de pompoen erbij en roerbak het geheel op laag vuur 4 minuutjes.
  7. Voeg de bouillon toe, en zet het vuur laag. Je laat het een kwartiertje tot 20 minuutjes zachtjes koken, wel af en toe roeren.
  8. Als de pompoen stukjes zacht zijn (even prikken met een vork) kun je de pan voorzichtig van het vuur halen en er even met de staafmixer door.
  9. Het wordt nu een mooie oranje soep. Voeg naar smaak nog wat versgemalen zwarte peper en/of wat zeezout toe, en zet het nog een minuutje terug op het vuur.  Schenk de soep in de kom en maak het af met een eetlepel hennepzaad en pompoenzaad

Genieten maar!