• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Linzensoep


Linzensoep

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Linzensoep

Linzensoep is gezond en lekker. En zeker als het buiten koud is verlang je vaak echt naar stevige kost. Maar dat hoeft niet altijd stamppot met vette jus en een lap vlees te betekenen!

Deze gezonde linzensoep is hartstikke clean maar vult goed en valt dus absoluut onder de noemer: stevige kost.

Ingredienten linzensoep:

  • Olie
  • 400 gram rode linzen
  • 1 rode ui
  • Stukje verse gember van +-2 cm
  • 1 flinke vleestomaat of een pakje tomatenblokjes
  • 1 theelepel chillipoeder
  • 1 theelepel ketoembar (koriander poeder)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon

 

Linzensoep bereiden:

 

  1. Zet de bouillon op het vuur.
  2. Zet de linzen in en schaaltje onder water.
  3. Snijd de ui en de gember in stukjes en pers de knoflook.
  4. Meng de kruiden in een bakje.
  5. Snijd de tomaat (of laat de blokjes uitlekken)
  6. Doe de olie in de pan en fruit op laag vuur de ui, gember en knoflook.
  7. Zet het vuur lager en doe nu de kruiden erbij.
  8. Laat de linzen uitlekken.
  9. Doe je bouillon nu in de pan bij de ui en het kruidenmengsel.
  10. Voeg nu de linzen bij de pan bouillon en zet zodra het begint te koken het vuur op een lage temperatuur.
  11. Roer af en toe de linzensoep door elkaar. Na ongeveer 20 minuten zijn de linzen zacht en doe je de tomaat erbij.
  12. Na nog een minuut of vijf zet je het vuur uit en maak je de soep glad met een staafmixer.

* Tip: Serveer het met een scheutje citroensap en een lepel hennepzaad  of geroosterde pompoenpitten voor een extra lekkere bite.

Eet smakelijk!