Lijnzaadolie biologisch

  • 100% pure lijnzaadolie
  • Koudgeperste lijnzaadolie
  • Omega 3 en 6 vetzuren

Inhoud

100% Nederlandse pure koudgeperste lijnzaadolie a 250 ml.
Wordt geleverd in groen glazen flesje.

Over lijnzaadolie

Lijnzaadolie of lijnolie wordt gewonnen uit heel lijnzaad dat door een pers geplet wordt. Door de lijnzaadjes te pletten komt de olie vrij die wordt gezeefd en opgevangen. Deze koudgeperste lijnzaadolie is niet verhit waardoor de aanwezige omega 3 en omega 6 vetzuren geheel intact blijven.

Gezonde sporters kenmerken van lijnzaadolie

Lijnzaad en gezonde vetten

Lijnzaadolie bestaat voor merendeels uit gezonde vetten. Ruim aanwezig zijn het schaarse omega 3 vetzuur alfa-linoleenzuur. Per 100 ml lijnzaadolie zit er wel 58 gr aan alfa-linoleenzuur in!
Alfa-linoleenzuur zit in deze hoeveelheid in weinig voedingsproducten. Omdat ons lichaam dit vetzuur niet zelf kan aanmaken is het noodzakelijk dit omega 3 vetzuur voldoende via gezonde voeding binnen te krijgen. Voeding die omega 3 vetzuren bevatten zijn dus lijnzaadolie, maar ook walnoten en vette vis spelen hier een grote rol in. 

Lijnzaadolie bestaat naast alfa-linoleenzuur ook uit andere gezonde vetten zoals linolzuur. Gezonde meervoudig onverzadigde vetten die rijkelijk aanwezig zijn in lijnzaadolie zijn een belangrijke factor voor het goed blijven functioneren van de hersenen en spieren. Gezonde vetten spelen daarnaast een rol bij de productie van natuurlijke lichaamseigen hormonen die invloed hebben op het stimuleren van spiergroei en spierherstel. Om deze reden wordt lijnzaadolie dan ook graag gebruikt door sporters en iedereen die een actief en gezond leven nastreeft.

Lijnzaadolie gebruiken

Afhankelijk van de inname van andere gezonde vetten kan je dagelijks 1 a 2 lepels lijnzaadolie toevoegen aan een salade, kwark, yoghurt of eiwitshake. Drink je in de avond voor het slapen gaan een eiwitshake? Dan is het een idee om de lijnzaadolie toe te voegen aan je eiwitshake. De eiwitten worden dan langzamer opgenomen waardoor je lichaam gedurende de hele nacht verzadigd is en de spieren voorzien blijven van voeding.

Allergie informatie

Geen allergenen bekend.

Beoordelingen