Muffins met gedroogde kersen

Muffins met gedroogde kersen

Wil je iets lekkers op tafel zetten? Met deze zomerse muffins moet dat lukken! Een keer wat anders dan die chocolademuffins die met dit weer toch smelten..

Hieronder het recept 

 

Wat heb je nodig?

  • 300 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snufje zout
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 200 gram gedroogde kersen
  • Parelsuiker te decoratie

 

Hoe maak je het?

 

  1. Verwarm de oven op 200 ?C. En zet alvast 12 muffinvormpjes klaar.
  2. Meng de droge ingredienten door elkaar. Dus het bloem, de suiker, bakpoeder, baking soda, het zout en de citroenrasp
  3. Meng in een andere kom de natte ingredienten door elkaar. De eieren, melk en de zonnebloemolie. Klop dit even goed door elkaar.
  4. Voeg de kommen bij elkaar en roer goed door. 

Tip! Wil je geen klontjes in het beslag? Meng eerst een klein beetje van de natte ingredienten bij de droge ingredienten. Zo kunnen de mengsel aan elkaar ‘wennen’, voeg daarna pas de rest toe.

  1. Doe hierna de kersen erbij en roer nog even goed door zodat alles een beetje verdeeld is.
  2. Verdeel het beslag over de 12 mufffinvormpjes. En strooi als decoratie de parelsuiker overheen.
  3. 20 minuutjes in de oven en even laten afkoelen want dan zijn ze het lekkerst!

 

Wil je bij ons de gedroogde kersen bestellen? Klik dan hier