Paasstol maken?

Paasstol maken?

Een heerlijke paasstol maak je zo! 

Pasen en de lente zijn het perfecte moment voor een uitgebreid onbijt of een gezellige familie-brunch. Wil jij iets feestelijks op tafel zetten? Dan is deze paasstol een must! Hij is niet alleen ambachtelijk lekker als je 'm zelf maakt maar ook nog eens gemakkelijk te maken. En dat is ook wel fijn.

Ingrediënten van het deeg voor de paasstol

  • 250 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 7 gram gist
  • 100 ml lauwe melk
  • 50 ml lauw water
  • 25 gram zachte roomboter 
  • Mespunt zout
  • Olie (zonnebloem/kokosolie)

Ingrediënten vulling

Recept om een heerlijke paasstol op tafel neer te zetten:

  • Meng het lauwe water en de lauwe melk samen met het gist. Zo activeer je het gist. 
  • Meng in een andere kom de bloem, suiker en zout.
  • Voeg het gist/melk mengsel en de boter en kneed dit tot een soepel deeg.
  • Kneed het deeg ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Vet een schaal in met olie (zonnebloem of kokosolie), leg het deeg erin en vet het deeg ook licht in met olie. Leg een theedoek over en laat het deeg één uur op een warme, tochtvrije plek rijzen. Het is de bedoeling dat het deeg zich verdubbeld.
  • Hak de nootmelange grof en meng dit met de rozijnen.
  • Voeg de gehakte nootmelange en de rozijnen aan het deeg toe en kneed goed door het deeg heen.
  • Leg het deeg op een bakplaat en maak er een rechthoek. 
  • Rol de amandelspijs uit en leg dit in het midden van het deeg.
  • Vouw 1/3 van het deeg over het spijs. Voeg de ander helft terug over heen. Druk de randen goed aan en leg de stol, met de naad naar beneden op een bakplaat.
  • Leg een theedoek over het geheel heen en laat nog minstens één uur rijzen.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bak de stol zo’n 25 tot 30 minuten midden in de oven. Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop tikt. 

 

Even af laten koelen en smullen maar!