Pistache pesto maak je zo!

Pistache pesto maak je zo!

Hmm nootjes, olijven en het liefste een stukje krokant brood met een lekkere dip. Het weekend met dit zomerse weer vraagt gewoon om lekkere simpele hapjes die je met familie en vrienden kan delen.Pesto is wat ons betreft: always a good idea! En je kent pesto waarschijnlijk al op basis van pijnboompitten. Maar ken je deze pistache pesto al? Echt een aanrader!

Pistache pesto ingrediënten:

  • 100 gram gepelde pistachenootjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml olijfolie, liefst extra vergine 
  • Eventueel peper en zout

Bereidingswijze pistache pesto

1.    Rooster de gepelde pistachenootjes even in een droge koekenpan.
2.    Doe alle ingrediënten in een keukenmachine/mixer. Mix dit tot een glad mengsel.
3.    Breng eventueel op smaak met peper en zout. 
4.    Smullen maar!

Pistachenoten roosteren tips

Door pistachenootjes te roosteren zonder olie in een droge koekenpan komt de pistachesmaak nog meer naar voren. Zorg dat je de pistachenoten niet langer dan 1 a 2 minuten roostert. Dit voorkomt dat ze aanbranden. Olie is niet nodig de nootjes bevatten van nature al olie!

Kies als je pistachenoten of andere noten zelf nog gaat roosteren altijd voor ongebrande ongezouten noten. Zo voorkom je dat de noten per ongeluk dubbel geroosterd of gebrand worden!

Bestel hier online ongebrande pistachenoten zonder schil