Verschil in walnoten in dop?

Verschil in walnoten in dop?

Walnoten in dop, ken jij de verschillen?

Walnoten, ze smaken vaak heerlijk en zijn ook nog eens hartstikke gezond.
Walnoten kun je zo eten maar ook mengen door je bakje yoghurt, kwark, havermout, salade en de meest heerlijke koekjes, cake en meer!

Maar hoe kan het nou dat de ene soort walnoten in dop licht zijn aan de buitenkant en de ander donker? En hoe kan het dat de smaak zo verschillend is. Wij delen graag onze noten kennis met jou, hier komt ie!

Donkere walnoten in dop v.s. lichte walnoten in dop

Het is je misschien al vaker opgevallen. Of je nu bij een notenboer of in de supermarkt kijkt, walnoten in dop kunnen qua kleur en vorm al behoorlijk verschillen. Maar waar zit dit verschil dan precies in? En hoe komt het dat de ene donker is en de ander lichter van kleur?

  • Walnoten in dop komen uit verschillende landen. De hoofd producenten van de walnoten in dop zijn o.a. Amerika en dan met name de staat Californie en Frankrijk. 

Is dit dan de enige reden dat de ander door een ander grondgebied donkerder is dan de andere walnoot? Kort gezegd: Nee!

 

Lichte walnoten in dop worden behandeld...

Die 'mooie' lichte walnoten in dop zijn voornamelijk afkomstig uit Amerika.

Door de strenge regelgeving t.o.v. voeding en reiniging ondergaan de Californische walnoten in dop een behandeling. Ze worden na de oogst namelijk gewassen met een stofje waardoor ze worden gebleekt. Dit stofje is een zeer kleine hoeveelheid die wordt gebruikt om de schil van deze walnoot makkelijk te reinigen en te desinfecteren.

 

Dus. Kort gezegd. Het grote verschil tussen die lichte walnoten in dop en donkere walnoten in dop: de lichte walnoten in dop, die er eigenlijk te mooi uit zien worden dus gebleekt. De donkere walnoten in dop, ogen verschillend van kleur en hebben diepere donkere randjes. 

De donkere walnoten in dop worden alleen op natuurlijke manier schoongemaakt. Want niemand wil dat er kluiten aarde en modder in zijn zak walnoten zit natuurlijk. Maar dit kan op een betere en duurzamere manier dan zoals bij de Californische walnoot in dop. Gewoon met harde borstels op een plaat afspoelen en laten drogen, niks meer niks minder! Je snapt dus al waar onze voorkeur naar uit gaat. 

 

Verschil in smaak donkere v.s. lichte walnoten in dop

Wij hebben als notenspecialist natuurlijk ervaring met beide walnoten in dop. Dat moet ook en daarom kunnen we onze notenkennis met jullie delen. Maar als er wordt gevraagd wat zijn de lekkerste walnoten in dop en welke verkopen jullie? Dan zeggen wij toch volmondig: Die Franse uit de Grenoble streek, dat zijn de echte toppers! En daarom verkopen wij bij Bas Boer Noten dus alleen donkere Franse walnoten in dop..

In een notendop de 3 grote verschillen tussen Franse donkere walnoten in dop en Californische walnoten zijn:

  1. Franse van nature een lichtzoete walnoten smaak.
  2. De Californische kenmerken zich door een ietwat bittere smaak
  3. De Franse walnoten in dop worden niet gebleekt, Californische wel.

Wil je meer lezen over onze Frans walnoten in dop of ze bestellen? Klik dan hier.