Heerlijke pecannoten-speculaas cake

Heerlijke pecannoten-speculaas cake

Speculaas, we love it! Ben je ook ze gek speculaasjes, pepernootjes, peperkoek en natuurlijk, nootjes?

Deze speculaas cake met pecannoten en amandelschaafsel bestaat uit heerlijke natuurlijke ingrediënten en ziet er ook nog eens geweldig uit!

Ingrediënten 

  • 100 gr medjoul dadels (even zelf ontpitten)
  • 4 eieren
  • 100 gr pecannoten (zelf even grof hakken) of kant-en-klare pecannoten stukjes
  • 150 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosolie (gesmolten) of boter 
  • 40 gr kokosbloessemsuiker                                                                                             
  • 2,5 tl speculaaskruiden
  • 2 tl baking soda
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • snufje zout
  • 1 tl gemberpoeder * optioneel *
  • * optioneel om het een extra winters tintje te geven; poedersuiker ter decoratie 

En zo maak je zelf verse pecannoten speculaas cake:

  1. Verwarm je hetelucht oven voor op 160 graden.
  2. Mix de dadels, kokosolie en eieren in de keukenmachine tot een egaal beslag.
  3. Voeg dan de speculaaskruiden, baking soda, amandelmeel, kokosbloessemsuiker, gemberpoeder bij het beslag in de keukenmachine en mix nog even tot 1 mengsel.
  4. Haal de kan van je keukenmachine eraf en meng nu de gehakte stukjes pecannoten door het beslag.
  5. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet je pecan-speculaasmengsel erin en maak glad.
  6. Strooi nu de eetlepels amandelschaafsel als topping over de cake heen.
  7. Zet de cake in de oven voor 40 minuten op 160 graden.
  8. Na 40 minuten nog 10 minuten af laten koelen in de oven.
  9. Eventueel aftoppen met wat poedersuiker
  10. En klaar is je home made speculaascake! Enjoy!

Tip: deze dadel speculaastaart met pecannoten en gember blijft een beetje zacht en luchtig aan de binnenkant. Dit is juist de bedoeling ;)