• U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

mail ons  |   bel ons

 



Hartige chili muffins


Hartige chili muffins

Dit heb je nodig

Toevoegen aan winkelmand

Deel dit recept

Gezonde hartige muffins met zoete aardappel & chili

Deze heerlijke hartige muffins zijn lekker en simpel klaar te maken. Lekker als bijgerecht voor bij een soep in de middag of avond maar ook de volgende dag erna als lunch!

Ingredienten voor 6 muffins:

  • 500 gram zoete aardappels (geschild en in gelijke kleine blokjes gesneden)
  • 6 eieren
  • 4 lente uitjes
  • 2,5 eetlepel huttenkaze
  • 2 kleine rode chilipepers (gebruik er 1 als je het te snel te pittig vindt)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of kies voor ander bakmeel zoals kikkererwtenmeel/boekweitmeel/amandelmeel + 1 th bakpoeder)
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels salade mix

Klaarmaken van deze zoete aardappel muffins met chili:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet de muffin vormpjes in met wat kokosolie (doe dit zowel op de bodem als zijkanten van de muffinvorm)
  3. Kook de zoete aardappel blokjes in water tot deze zacht zijn, doorgaans korter dan 10 minuten.
  4. Maak de lenteui schoon en snijd in hele kleine partjes. Doe dit ook met de chili pepers.
  5. Doe nu de zoete aardappel, ui en chili in een grote ko.
  6. Breek de eieren en voeg ze bij de chili, aardappel en ui. Voeg ook de huttenkaze en het bakmeel toe.
  7. Voeg een eetlepel parmezaanse kaas toe met een snufje peper/zout.
  8. Roer alles goed door tot er een egaal en goed gemixt beslag ontstaat.
  9. Doe met een lepel nu het beslag verdelen over de muffinvormpjes.
  10. Top af door de salademix over de muffins heen te strooien en de rest van de Parmezaanse kaas.
  11. Bak de muffins voor ongeveer 40 minuten in de oven (tot ze goudbruin zijn, controleer eventueel met een sateprikker de binnenkant bij twijfel)